Speltips, Luleå – Skellefteå 14/1: Håller seriens bästa defensiv nere siffrorna?

Emil Jakobsson Publicerat: 13 januari 2016

Norrlandsderbyt Luleå Hockey – Skellefteå AIK har tidigare röstats fram som SHL:s hetaste möte och under torsdagen drabbar de två rivalerna samman igen. 

Marknadens bästa bonusar: Här hittar ni de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag!

Det är två av SHL:s absolut formstarkaste lag som drabbar samman. Skellefteå AIK har vunnit tre raka och sex av de sju senaste. Förlusten kom mot Frölunda som de nu förlorat fem raka matcher mot.

Nu senast vann de bekvämt med 3-0 borta mot Modo vilket var deras tredje raka bortaseger.

Luleå förlorade visserligen borta mot HV71 nu senast men hade innan en period om tio matcher där de tog tre poäng i nio av dem och förlorade en av dem efter straffar.

Men det är klar fördel Skellefteå när vi ser till inbördes möten den här säsongen. Västerbottningarna har vunnit säsongens båda möten (4-1 uppe i Luleå och 3-2 hemma i Skellefteå). Förra säsongen var det jämnare då vann lagen tre matcher var mot varandra och en slutade oavgjort (fem matcher i SHL och två i CHL-slutspelet).

Luleå har svårt med målskyttet mo Skellefteå

När vi ser till oddsen på 1×2-marknaden har spelbolagen prickat in värdet väldigt bra enligt oss då båda ettan betalar 2,55 och tvåan 2,5. Vi ser däremot värde på målmarknaden där vi får 1,7 gånger pengarna på Luleå under 2,5 mål (ordinarie matchtid) hos William Hill.

Skellefteå har hållit nollan i två raka matcher och om man räknar bort förlusterna mot Frölunda har Skellefteå 15 raka matcher i SHL utan att släppt in över 2,5 mål. Ett otroligt starkt facit.

Mot Luleå har Skellefteå släppt in under 2,5 mål (ordinarie speltid) i hela 15 av de 18 senaste matcherna (SHL, SM-slutspel + CHL, 2014-2015).

Luleå har som vi var inne på tidigare visserligen vunnit många matcher senaste tiden men det är inte tack vare offensiven. De är bara SHL:s åttonde bästa lag sett till antal gjorda mål och snittar 2,6 mål per match. Skellefteå har släppt in minst mål av samtliga lag i SHL (1,9 i snitt per match) och jag tror de kan hålla nere hemmalagets siffror här.

Klicka här för att rygga spelet – 1 000 kr bonus hos William Hill!

Speltips:

Speltips: Luleå under 2,5 mål (ordinarie speltid)
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, torsdag 14/1
TV:  cmoresport logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå Hockey 2,55 betrally logo
Oavgjort 4,2 betrally logo
Skellefteå AIK 2,5 expekt logo
Över 4,5 mål 1,81 unibet logo
Under 4,5 mål 2,06 betstarsknapp logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: