Speltips Luton – Huddersfield 13/5: Playoff-semifinal

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2022

Det första mötet mellan Luton Town och Huddersfield Town i playoff-semifinalen stundar. Matchen spelas fredagen den 13 maj 2022 med avspark kl 20.45 på Kenilworth Road.

Luton – Huddersfield

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luton Town slutade på sjätte plats i Championship och ställs nu mot Huddersfield Town som blev trea i playoff till Premier League. Lagen gör upp i ett dubbelmöte och därefter väntar en avgörande match om uppflyttning mot vinnaren i den andra semifinalen mellan Nottingham Forest och Sheffield United.

Det var länge en jämn kamp om playoff-platserna där Luton lyckades knipa den sista. En imponerande bedrift av Nathan Jones manskap som slutade på tolfte plats i Championship förra säsongen.

Luton avslutade ligaspelet med att besegra Reading med 1-0 i den sista omgången i lördags. Dessförinnan hade man fallit igenom totalt och förlorat med hela 7-0 borta mot Fulham och det var nog därför viktigt att man kunde studsa tillbaka och ta en seger inför denna playoff-semifinal.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Luton har tagit ett stort steg framåt den här säsongen, men i jämförelse med Huddersfield Town ligger man i lä. Spanjoren Carlos Corberan ledde laget till en 20:e plats förra säsongen och den här säsongen har man rest sig från botten till toppen på ett imponerande sätt.

Huddersfield avslutade säsongen väldigt starkt. Av de sju sista matcherna vann man sex och kryssade en, vilket till slut gav en tredje plats i tabellen. De kommer nu från fyra raka segrar där man i lördags besegrade Bristol City med 2-0 hemma.

Luton och Huddersfield möttes senast i april och det var då de sistnämnda som vann på hemmaplan med 2-0. Det första mötet i Luton slutade mållöst. Förra säsongen slutade båda mötena 1-1.

Huddersfield är nu stora favoriter att kvalificera sig från det här dubbelmötet, men inför den här första matchen är förutsättningarna jämna. Hos spelbolagen gäller Luton som knappa favoriter att vinna på hemmaplan.

Huddersfield är formstarka men Luton har också de varit stabila om vi bortser från kollapsen mot Fulham. Ser vi till de övriga fyra senaste matcherna har Luton endast släppt in ett mål. Totalt har det gjorts under 2.5 mål i sex av deras sju senaste matcher.

Jag räknar med att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning där inget av lagen vill riskera att gå bort sig. Huddersfield är det bättre laget, men de är nog nöjda om de kan få med sig ett kryss på bortaplan. Mitt spel blir att det kommer göras under 2 mål (asian handicap) totalt i den här matchen till 1.99 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian)
Odds: 1.99
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 13 maj 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: