Speltips, Luton Town – Leyton Orient 1/9: Betway ute och vimsar

Spelbloggare Publicerat: 31 augusti 2015

Football League Trophys första runda står på schemat och på Kenilworth Road Stadium vankas match mellan Luton Town och Leyton Orient vars formkurvor pekar åt helt olika håll. Vi anser att fel oddsfavorit är utsedd och väljer sida.

Vad händer i Luton Town? Från att i fjol varit med och fajtats om en plats till League One, till att nu, fem matcher in i serien, stå på ynka två pinnar i det absoluta bottenskiktet. Ofta ser det också likadant ut; att man är med i matcherna, håller jämnt strå – för att tappa i slutskedet. Nio av de 11 senast insläppta målen har kommit under den andra halvleken och flera av dem under de avslutande tio minuterna. Verkar som att det blivit lite av en mental spärr.

Det är tveklöst att Luton underpresterat, men det är förstås relevant att fråga vilken nivå de faktiskt håller just nu. Med den prekära situation man hamnat i i serien, hur stor är motivationen i en relativt lågprioriterad cup som Football League Trophy ändå är?

Ingendera av klubbarna har presenterat några skaderapporter för allmänheten, men alltför mycket lär inte ha hänt på den fronten sedan deras senaste matcher som spelades i helgen. Den som vill invänta dessa kan avvakta med spel.

Toppar League Two

Leyton Orient däremot, de överraskar rejält. Man ramlade ur League One efter att ha avslutat säsongen på ett katastrofalt sätt förra året och statusen inför detta spelår var självklart osäker. Men ja, som man inlett; full pott har plockats i serien och man står redan på tio plusmål.

Man var dessutom nära att skrälla stort i den första rundan av Ligacupen, men tappade 1-0 till 1-2 på stopptiden borta mot MK Dons, som huserar i toppen av Championship. Tyder ändå på styrka att man höll så pass jämnt strå.

Möjligt att det kommer roteras från båda sidorna här, men vinnarkulturen smittar även av på de spelare som nosar på startplatserna. Detta när Luton är totalt under isen, åker på snöplig torsk efter en; fyra raka förluster står de på – Leyton på fyra raka vinster.

Flera av spelbolagen ställer ut Leyton som knappa favoriter och det är en värdering undertecknad stämmer in i. Då slår Betway på den stora trumman och betalar fantastiska 2,10x för att de ska vinna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort, vilket förstås synas med glädje.

Speltips:

Speltips: Leyton Orient draw no bet
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:15, tisdag 1/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luton Town 2,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 ladbrokes logo
Leyton Orient 2,90 betway logo
Över 2,5 mål 1,90 betway logo
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: