Speltips, Lyon – PSG 28/2: Stabilt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 27 februari 2016

Paris Saint-Germain är på en helt annan nivå än sina konkurrenter i Ligue 1. Frågan är om ett frånvaroskjutet Lyon sätta någonting emot dominanterna på Parc Olympique Lyonnais?

Medan Lyon klivit ner ett par kliv – eller om motståndarna blivit starkare? – har Paris Saint-Germains dominans i den franska klubbfotbollen blivit allt större. Förra året hotade Lyon sina motståndare, i alla fall nästan, in i det sista – nu är de tabellsexa. PSG däremot; de leder, med resultatraden 23-4-0, serien 24 pinnar före tvåan Monaco.

I Europa störtar PSG framåt mot sextondelsfinalen efter 2-1 hemma mot Chelsea i det första mötet av två. Lyon trillade ur turneringen redan i gruppspelet, där de ställdes mot Zenit, Gent och Valencia. Visar på den bristande kvalitén.

Bra betalt på PSG

Att få 1,80x för ett rakt PSG-spel i Ligue 1 tillhör inte till vanligheterna och det ska vara vid ytterst speciella tillfällen, såsom att närmast hela startelvan skulle luftas, för att värde inte skulle hittas i de siffrorna.

Nu är det säkert så att oddssättarna och marknaden värderar Lyon efter deras namn och varumärke, snarare än kvalitén i truppen. Ett Lyon som förlorat två av de tre senaste matcherna, ena mot just PSG med 0-3, anses alltså ha en stor chans att sätta stopp för Zlatan och hans kamrater. Nja…

Dessutom kämpar Lyon med en tuff truppsituation. Förutom skador på ett par betydande spelare, är Christophe Jallet, Clément Grenier samt Samuel Umtiti avstängda – två från backlinjen och en från mittfältet. Kan bli svårt att handskas med. Tajmingen kunde knappast varit värre. Ángel di Maria är out för PSG, men annars bra besked.

Raka tvåan spelas till 1,80x.

Speltips:

Speltips: PSG vinner, rak tvåa
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, söndag 28/2
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lyon 5,00 williamhill logo
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Paris Saint-Germain 1,80 betway logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,90 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: