Speltips, Lyon – PSG 8/2: Krysset närmast på Stade de Gerland?

Spelbloggare Publicerat: 8 februari 2015

lyon psg 8/2Paris Saint-Germain stormar framåt och har minskat avståndet upp till serieledarna och söndagens motståndare Lyon till två pinnar. Vid en bortavinst tar PSG över förstaplatsen – men Lyon är extremt starka hemma på Stade de Gerland och har bara förlorat en av 12 matcher på arenan. Kryss?

Sex vinster i följd, fyra hållna nollor. PSG är formtoppade – på pappret. Men jag har varit inne på det tidigare; fullt övertygande är de inte. Fem av matcherna har vunnits med uddamålet och sett till spelet har man inte gjort sig förtjänta av alla dessa pinnar, absolut inte.

Zlatan Ibrahimovic har, som bekant, problem med en hälskada som kommer orsaka smärta en period framöver, men allt bättre börjar svenskan se ut och det har verkligen speglat PSG:s anfallsspel. Stor skillnad med Zlatans vara, eller icke vara.

Fortsatt kvar på skadelistan är Javier Pastore och Gregory van der Wiel.

Tätt och jämnt?

Lyon har en handfull spelare borta, en del i Afrikanska mästerskapen, andra skadade och en avstängd. Det, utan konkurrens, tyngsta avbräcket är Alexandre Lacazette – seriens bästa målskytt med 21 strutar på 22 matcher. Han rapporteras vara borta minst en vecka till och i den första matchen han missade, mot Monaco, blev det 0-0 – första matchen på de tio senaste man blev nollade.

PSG är ju defensivt starka, men faktum är att Lyon släppt in två färre mål än dem – bara 17 stycken. Detta är alltså två av Frankrikes försvarsstarkaste klubbar som drabbar samman och det tror vi kan spegla resultatet – det luktar målsnålt.

Tätt och jämnt är jag övertygad om att det kommer bli. Lyon är garanterat nöjda med ett kryss och PSG är väl mer inställda på att vinna, men ett kryss vore inte helt fy skam för dem heller.

Det senaste inbördesmötet mellan lagen slutade 1-1.

Lyon är fasansfullt starka på hemmaplan och har vunnit 11 av 12 matcher. PSG har 5-5-2 på resande fot. Sticker inte ut direkt. Hemmastarkt mot formstarkt – försvarsstarkt mot försvarsstarkt. Luktar målsnålt och kryss. Oavgjort och under 2,5 mål spelas till fyra gånger pengarna hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Lyon 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 unibet logo 1 200 kr
PSG 2,20 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,15 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort & under 2,5 mål
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 21:00, 8/2
TV:  cmoresport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson