Speltips, Lyon – Valencia 29/9: Det luktar målsnålt

Spelbloggare Publicerat: 29 september 2015

Åtta i Ligue 1 mot åttan i Primera División. Lyon och Valencia drabbar samman i vad vi tror kan komma att bli en chans- och målsnål batalj.

Besvikelser får de ändå ses som. Att haverera runt i mittenskiktet håller inte – de kan och borde prestera så mycket bättre. Lyon – 12 pinnar på åtta matcher. Valencia – nio pinnar på sex matcher. Och då har spelschemana inte varit överdrivet svåra heller, snarare tvärtom. Finns mycket, mycket mer att hämta – sannolikt klarar man också av att kraftsamla så småningom.

Gruppspelet inleddes inte heller på något positivt sätt för någon av sidorna. Inte fullt katastrofalt att kryssa borta mot Gent för Lyon, men nu spelade man med en man mer från den 40:e minuten, två man mer avslutande fem och missade en straffspark i slutminuterna. 1-1 är ett resultat man absolut inte var nöjda över.

Ännu större katastrof för Valencia. Nedplitade storfavoriter, på hemmaplan, mot ryska Zenit. Helt sönderkontrade blev man och förlustsiffrorna skrevs 2-3. Att förlora den typen av matcher, mer eller mindre alla som spelas på hemmaplan, blir lätt helt förödande när det är så pass få matcher i gruppspelet.

Gästerna avvaktande?

Klart att det är lite småpanik i att plocka den första trean nu, för båda parterna. Tror dock inte för den delen att det kommer bjudas på någon vild tillställning på Stade de Gerland, inte alls faktiskt. De defensiva kvalitéerna överträffar de offensiva.

Alltid svårt att få hål på Lyon när de spelar på hemmaplan; man är disciplinerade och faller oftast inte in i fällan att man blir lite för obalanserade vid offensivt bollinnehav. Med andra ord: de är svåra att kontra sönder. Förvisso skadeproblem i de defensiva leden nu och att röra om i backlinjen är sällan positivt. Dock bättre – om det, som vi är inne på, ska bli målsnålt – att det är ytterbackar som är out. Målvaktsproblem för Valencia, men Jaume växer in i kostymen väl…

Tror inte att Valencia kommer kaxa till det alltför mycket. Man har spelat under all möjlig kritik, resultaten varit likaså – det är framåt som man inte klarar av att leverera. Tre mål framåt och två bakåt är facit i serien och mål har det bara blivit åt båda hållen i ett av fallen.

1-0/0-0/0-1 känns som gångbara resultat och när Mybet sticker ut näsan så pass att man erbjuder 2,10x för BLGM – nej, då kan jag inte undvika att investera. Enligt flera andra spelbolag är det värdesiffror som Mybet sticker ut med – vi instämmer.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 29/9
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lyon 2,80 nordicbet logo
Oavgjort 3,36 unibet logo
Valencia 2,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,10 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: