Speltips, Mainz – Schalke 24/4: Värden för stora favoriter

Spelbloggare Publicerat: 24 april 2015
mainz schalke 24/4
Foto: Bildbyrån

Ta plats i soffan! Fredagen bjuder på fotboll från Bundesliga när ett överskattat Mainz 05 tar emot Schalke 04 på Coface Arena.

Mainz huserar runt i mittenskiktet av tabellen, utan chans att hämta en Europabiljett eller praktisk risk att trilla ur serien och man spelar utan press i de fem avslutande matcherna av serien, vilket kan bidra till viss motivationsbrist och en del experimenterande i startelvorna.

Förra helgen ställdes man mot bottenlaget Freiburg på bortaplan och vann till slut med 3-2 efter två strutar av den formstarka japanen Shinji Okazaki. I formraden, baserad på de sex senaste matcherna, har man 2-3-1 och prestationerna är lite upp till ner, från vecka till vecka.

Lagets hemmastatistik är allt annat än imponerande med 4-6-4 och alla ovan i tabellen har bättre statistik på respektive hemmaarena. Tre raka matcher har spelats på Coface Arena utan vinst – mot Borussia M’gladbach, Wolfsburg och Bayer Leverkusen – och facit på dessa är två oavgjorda och en förlust.

En rad olika spelare saknas, men de flesta sådana utanför startelvan. Inte några nämnvärda namn direkt.

Missvisande 1×2-odds

Gästerna har också de en välfylld lista av spelare borta. Atsuto Uchida, Tranquillo Barnetta och Kaan Ayhan är tre av dessa. Men precis liksom motståndarna, de viktiga pjäserna är hela och friska – utanför sjukstugan.

För Schalke handlar de återstående matcherna om att behålla sin Europa League-biljett. Man står på 42 pinnar och ner till Werder Bremen, som är närmast på död mark, skiljer det fyra. Det är ett avstånd man i normala fall inte skulle ha någon större risk att tappa, men nu är formen usel med fyra oavgjorda och en förlust på de senaste matcherna. Krysset borta mot Wolfsburg senast däremot, det var ett styrkebesked.

Precis som Mainz inte är speciellt vassa på hemmaplan, har Schalke problem på resande fot; vunnit tre matcher, spelat fyra oavgjorda och förlorat sju – och har med det minst treor av lagen på den övre tabellhalvan i den kolumnen.

Köper ändå inte Mainz stora favoritskap på oddsmarknaden här. De är nere på 2,45x som bäst och det anser undertecknad vara helt missvisande. Värdet finnes i både krysset och tvåan, men just nu har jag ändå svårt att hitta en tydlig vinnare.

Schalke borde vara hyfsat nöjda med en pinne på förhand för att hålla avståndet ner till de jagande lagen och Mainz har bara enstaka placeringar att spela för. Vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i matchen, har jag svårt att se något av lagen storforcera framåt.

Mainz är de som kryssat flest gånger i hela Bundesliga; 13 gånger på 29 matcher och Schalke har spelat oavgjort i fyra av de fem senaste. Nu känner jag ändå att Schalke ska ha en okej chans att vinna och spelar därmed bortalaget inget spel – oavgjort till 2,20x hos Betway.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Mainz 05 2,45 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 comeon logo 3 000 kr
Schalke 04 3,10 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,98 unibet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Bortalaget inget spel: oavgjort
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 24/4
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson