Speltips, Makedonien – Spanien 8/9: Hörnfokus

Spelbloggare Publicerat: 8 september 2015

David mot Goliat. Gruppjumbon Makedonien tar emot ettan Spanien – och det borde bli en ensidig historia. Hörnobjekt investeras i.

Att Makedonien skulle tillhöra bottentrion med Vitryssland och Luxemburg som konkurrenter förvånar inte, men att man är jumbo med ynka tre inkasserade pinnar på sju matcher kan inte annat än att ses som ett misslyckande.

Och ett misslyckande var utan tvekan den senaste matchen mot Luxemburg, vilken förlorades med 0-1 efter att målet släppts in i den 92:a minuten. Bara minuterna dessförinnan missade man själva dessutom en straffspark och rapporter talar om att Makedonien spelmässigt var snäppet bättre och påtalade därför att förlusten kändes ännu tuffare. Stukat självförtroende? Möjligen.

Bortsett från den oväntade 1-2-torsken borta mot Slovakien i omgång nummer två, har Spanien sopat rent i kvalet och nu har dessutom nollan hållits i fem matcher efter varandra. Trots detta är de två topp-platserna allt annat än säkrade – tvåan Slovakien står även de på 18 pinnar och trean Ukraina på 15.

En 2-0-vinst mot Slovakien plockades under förra veckan – och visst var det klasskillnad. Under perioder visade Spanien upp sina bästa sidor; med det lekfulla passningsspelet och löjligt vackra sätt att hitta luckor i motståndarnas ofta samlade försvarslinjer. Vissa perioder däremot; lite mer tempolöst. Över det hela dock: en bra prestation.

Löser hörnlinan

Råder brutal klasskillnad här, vilket också oddsen på 1×2-marknaden – 29,00-8,00-1,18 – visar på. Det blir med all sannolikhet en spansk vinst här, men oddsen lockar inte alls. Möjligt att vinstspelet skulle kunna kombineras med ett underspel – oddssättarna tror kanske lite väl mycket på att detta blir ett målpartaj – men det tydliga värdet hittas på hörnmarknaden.

Spanien kommer styra matchen med järnhand. Makedonien har en chans – att hålla tätt bakåt. På hemmaplan brukar man kunna hålla siffrorna nere helt okej även mot tuffare motstånd och rinner detta inte iväg målmässigt, är det stor sannolikhet att det istället gör detsamma hörnmässigt.

Rätt säker på att Spanien ska komma över 70% i bollinnehavet och om man inte kör ifrån motståndarna direkt, så lär pressen precis runtom straffområdet; ute på kanterna och centralt med instick, tryckas upp. Ökar förstås chansen att skapa hörnor rejält.

8-5 ”vann” Spanien hörnstatistiken med i den omvända matchen, men då vann man med hela 5-1 och hade satt sig själva i förarsätet tidigt. De två senaste har hörnmatchen vunnits med 9-3 respektive 9-1.

Spanien -3,0 hörnor (asian handicap) spelas till 1,90 x polletterna hos Bet365. Flera andra spelbolag ställer ut linan på 3,5 med ganska jämna odds på båda sidorna och det känns mer korrekt.

Speltips:

Speltips: Spanien -3,0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 8/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Makedonien 29,00 betsafe logo
Oavgjort 8,00 betsson logo
Spanien 1,18 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,66 unibet logo
Under 2,5 mål 2,35 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: