Speltips inför Malaga – Las Palmas 20/2: Ett målspel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2017

Den senaste spanska ligaomgången avrundas med en på förhand småtråkig historia mellan Malaga och Las Palmas. Risken för att en målsnål match står för dörren är överhängande, men det öppnar för ett fint speltips till 1,91 gånger pengarna.

Efter en fullproppad helg avrundas La Liga-omgången med ett måndagsmöte mellan ett väldigt formsvagt Malaga och ett Las Palmas som bjudit på fina prestationer på sistone, men som å andra sidan är väldigt ojämna.

Redan nu kan vi höja ett varnande finger här. Det finns en överhängande risk att det här inte blir någon vidare underhållande historia. Inget av lagen är i så pass bra slag för tillfället att det skulle bli en självklarhet. Snarare är risken att det blir chans- och målfattigt.

Malaga är inne i ett väldigt dåligt stim för tillfället. Det är snart tre månader sedan laget senast vann en fotbollsmatch. Låt oss skriva det en gång till så att ni verkligen tar in det. Malaga – det lag som för bara någon säsong sedan bländade oss med fina prestationer – har snart gått tre månader utan att vinna en match. Den 26 november hände det senast, 4-3 hemma mot Deportivo La Coruna i ligan.

Målskyttet fungerar inte så bra

En stor del av förklaringen till den horribla formen och poängraden för Malagas del är den minst sagt risiga målproduktionen. Laget går av planen mållösa alldeles för ofta och har på 22 matcher bara gjort 29 mål. Då ska vi komma ihåg att 21 av de här målen gjordes senast den 26 november. 8 ligamål på snart tre månader är inget vidare facit.

Inte heller Las Palmas är något superlag i offensiven. 31 gjorda mål så här långt är dock snäppet bättre. Laget har också en stark förmåga att sprattla till i vissa stunder och kan då bjuda på målfester. Sju av de nio senaste matcherna i ligan har slutat med mindre än 3 mål, så särskilt ofta bjuds det inte på målkalas. För Malas del är samma siffra fyra av de fem senaste.

Statistiken talar sitt tydliga språk. Det här är lag som sällan bjuder in till målfest. Det är dessutom ett formsvagt hemmalag som tar sig an ett Las Palmas som har klart svårare på bortaplan. Ett underspel ligger således nära till hands. Under 2,5 mål till

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, måndag 20/2
TV:   viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: