Speltips, Málaga – Sevilla 21/8: Derby kickstartar Primera División!

Spelbloggare Publicerat: 21 augusti 2015

Fredagen är räddad – spanska Primera División är tillbaka! Smygstarten står Málaga och Sevilla för och vi tror att de kan bjuda på en underhållande derbytillställning.

Förra året var det Barcelona som plockade titeln framför nosen på rivalen Real Madrid – med all sannolikhet kommer det handla om dessa två även i år, men bakom dem är det en rad lag som ska kunna fajtas om Europabiljetterna.

Det här kan absolut vara två av dem. Vill påstå att Sevilla är ett par snäpp bättre och det indikerar också oddsen på, men Málaga har en rätt bra högstanivå och kan säkert utmana om de får en bra start på spelåret. I den senaste upplagan cirkulerade de runt i mittenskiktet och hamnade på en blek niondeplats medan Sevilla blev femma, bara två pinnar bakom Atlético Madrid som hamnade på tredjeplatsen.

Bortamatcherna snittade 3,4~ mål

Här är det målfokus från vår sida. Sevilla spelar alltid framåtlutat och vill ofta inte deras motståndare ska vara spelförande, så även på resande fot, vilket innebär att bortamatcherna tenderar att bli böljande, chans- och målrika när den andra parten också vill greppa taktpinnen. Förra året snittade lagets bortamatcher hela 3,4~ mål och av försäsongen att tyda lär målsnittet ligga fortsatt högt.

Den senaste månaden har, ur defensiv synvinkel, varit katastrofal för Sevilla. De två avslutande matcherna nu innan seriestarten, supercupfinalen mot Barcelona samt vänskapsmatchen mot Roma, förlorades båda två, med 4-4 (4-5 på övertid) respektive 4-6.

Det är få saker som Málaga har gemensamt med Sevilla rent spelmässigt; de är klart mer defensivt lagda, men deras matcher brukar ändå inte bli överdrivet målsnåla och fjolårets hemmamatcher snittade ändå 2,4~ mål.

Båda parterna lider dessutom av defensiva frånvaroproblem; Sevilla saknar en drös försvarsspelare och Malagas försvarsgeneral Weligton samt defensiva mittfältare Recio är avstängda.

Derbyn tenderar, som bekant, ofta att bli tillknäppta – men omvänt har det varit i detta de senaste åren. Tre av de fyra senaste inbördesmatcherna har klivit över 3,5 mål och två av dessa över 4,5.

Nu drar vi ändå ner linan ett heltal när vi erbjuds så bra betalt för överspelen. 2,05x får vi för över 2,5 mål (asian handicap) hos Bet365 och då är det bara att skyffla in polletterna. Spelbart ner en bit under dubbelt.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 21/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Málaga 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 comeon logo
Sevilla 2,25 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,87 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: