Speltips Mali – Ekvatorialguinea 26/1: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 26 januari 2022

Mali och Ekvatorialguinea gör upp i åttondelsfinalen av de afrikanska mästerskapen 2021. Matchen spelas onsdagen den 26 januari 2022 med avspark kl 20:00.

Mali – Ekvatorialguinea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mali svarade för ett starkt gruppspel då man lyckades vinna den före Gambia, Tunisien och Mauretanien. Man gick obesegrade genom de tre matcherna och tog totalt sju poäng.

I premiären kunde Mali vinna nyckelmatchen mot Tunisien med 1-0 efter att Sarpsborg-anfallaren Ibrahima Koné gjort matchens enda mål på straff. Faktum är att Mali fick en straff i de samtliga tre gruppspelsmatcherna och det var Koné som fick förtroende att sätta dem i nät.

I mötet mot Gambia satte Koné 1-0 på straff i den 79:e minuten, men Gambia skulle komma att få in ett kvitteringsmål, också på straff, på tilläggstid. I den sista matchen mot Mauretanien levde man sedan upp till favoritskapet då man vann med 2-0 och säkrade gruppsegern tack vare bättre målskillnad än Gambia.

Ekvatorialguinea är en av Afrikas minsta stater och med det i beaktning har man verkligen överträffat förväntningarna så här långt. De föll visserligen i premiären mot ett starkt Elfenbenskusten, men därefter kunde man besegra både Algeriet och Sierra Leone med 1-0.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt målsnålt

Ekvatorialguinea var en underdog i sin grupp, men med sina sex poäng kunde man, med marginal, ta andraplatsen efter Elfenbenskusten. Framförallt svarade man för en imponerande bedrift då man besegrade Algeriet i den andra matchen.

Ekvatorialguinea gjorde dock även ett starkt VM-kval där man slutade tvåa i sin grupp efter Tunisien. De har med andra ord gjort det bra under en längre tid och på så vis är det ingen chock att man nu står inför en åttondelsfinal i de afrikanska mästerskapen.

På pappret är emellertid Mali det bättre laget och de gäller också som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på att Mali vinner ger omkring 1.72 gånger insatsen.

Nyss nämnda Koné som gjort mål på straff i alla tre matcherna för Mali är en viktig kugge som stor, stark nia längst fram. På mittfältet har man framförallt kvalitet i Brightons Bissouma som är en toppspelare i Premier League. I mittförsvaret är Metz-spelaren Kouyate en viktig pjäs.

Mali har dock bara gjort ett spelmål så här långt. Samtidigt har man inte släppt in ett enda spelmål då det enda målet bakåt kom efter en straffspark.

Ekvatorialguinea har inga stora stjärnor men man är ett starkt kollektiv som också de är väldigt svåra att göra mål på. Efter att man släppt in ett mål redan efter fem minuter i premiären har man hållit tätt resterande tid.

Mali gäller som rättmätiga favoriter, men jag tror att det här kommer att bli en tät och jämn batalj, precis som de flesta matcher varit i den här turneringen. Jag finner också anledning att tro att det fortsatt kommer att bli målsnålt och mitt spel blir därför att det kommer göras under 2 mål (asian handicap) totalt till 1.72 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian)
Odds: 1.72
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, onsdag 26 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: