Speltips, Mali – Kamerun 20/1: Oddsutstick på asianmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 20 januari 2015

mali kamerun 20/1Grupp D är sist ut med den första omgången i Afrikanska Mästerskapen. Mali och Kamerun bjuder på tisdagens kvällsmatch, där vi håller ett av lagen som självklar favorit.

Mali har jobbat sig uppåt i världsrankingsystemet de senaste åren och är just nu rankade 49:a i världen. Det är en nation med stora sociala problem och pågående konflikter, men trots detta har fotbollsintresset växt enormt till följd av tredjeplatsen i Afrikanska mästerskapen anno 2012.

Kollektivt är Mali okej, men stjärnor saknas – till skillnad från i Kamerun. Det ska en del till för att de ska lyckas avancera vidare från grupp D, som består av just dessa två samt Guinea och Elfenbenskusten.

I kvalgruppen kom de tvåa, två pinnar före Malawi – men frågan är om inte spelschemat vart avgörande i deras favör där. De fick möta gruppens Goliat, då redan klara ettan Algeriet, i den sista omgången och vann med 2-0, mycket på grund av att motståndarna gick på halvfart.

Bättre odds på asianmarknaden

Kamerun är bara rankade 42:a i världen, men jag tycker att skillnaden mellan lagen ska vara större än vad Fifas lista antyder. Det finns stor potential i truppen som innehåller en handfull spelare som har erfarenhet av spel i stora europeiska ligor.

Ett stort minus är att Samuel Eto’o inte kommer medverka här, då han nyligen lagt landslagsdojorna på hyllan. Men en nu generation ska fram och det finns flera intressanta spelare att tillgå offensivt, till exempel Aboubakar och N’Jie.

I min bok är Kamerun flera snäpp starkare än Mali för tillfället och att de vinner betalar – för mig något överraskande – 2,09 gånger pengarna hos ComeOn. Oddset hittas under asianfliken (-0,5). På 1×2-marknaden får vi bara 1,95 för samma spel, hos samma bolag.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Mali 4,00 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,20 bwin logo 250 kr
Kamerun 2,05 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 1,53 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,62 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Kamerun -0,5 mål AH
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 19:45, 20/1
TV:  eurosport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson