Speltips, Malmö – Åtvidaberg 31/5: Krismöte på Swedbank Stadion

Spelbloggare Publicerat: 31 maj 2015

Poängbehovet är stort i båda ändar i tabellen – Malmö, som försöker undvika att halka ifrån den absoluta toppen, tar emot jumbon Åtvidaberg på Swedbank Stadion under veckans sista dag. Båda lagen har varit inblandade i flera målrika bataljer på sistone. Fortsätter på samma spår nu?

Malmö var, inte helt förvånande, storfavoriter inför årets Allsvenskan. Man höll för trycket till en början, var uppe och fajtades jämsides med Göteborg – men nu, med tre matcher i följd utan vinst, placerar man sig på femteplatsen med sju poäng upp till just nämnda IFK.

De här vinstfria matcherna då. Sviten påbörjades på Borås Arena när man tappade 2-1 till 2-2 i den sextonde (!) stopptidsminuten. Sedan blev det en oväntad 0-3-förlust hemma mot Häcken och nu senast 1-2 mot Kalmar. Inte bara resultaten som lämnar mer att önska, spelet har också sett helt makalöst uselt ut.

Mästarna saknar ett flertal betydande spelare inför matchen: Pawel Cibicki, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki och Guillermo Molins. Den sistnämnda börjar närma sig sin comeback, men formen är ännu inte hittad och det kommer krävas några fler U21-matcher innan det kan bli på tal om en startplats.

Gästerna har alltjämt David Lundgren och Petter Gustafsson på skadelistan. Nu missar även försvararen Pontus Nordenberg matchen med en avstängning – därmed är en redan medioker försvarslinje ytterligare försvagad.

Att Åtvidaberg är nere och tampas i botten är kanske inte direkt överraskande, men just nu är man fenomenalt dåliga. Snåla fyra poäng är facit på 10 matcher; man står med stukat självförtroende efter fyra raka förluster och sex i följd utan seger. Det krisar rejält och snart måste resultaten komma om det ska bli fortsatt spel i Allsvenskan nästa år.

BLGM suttit i nio raka

Malmö, storfavoriter – helt korrekt. Men Allsvenskan är ändå så pass jämn att det känns lite underligt att få 17,00x för den raka tvåan, speciellt nu när skåningarna visat upp tveksam form. Kan rekommenderas för den som vill testa ett långskott.

Men vi håller oss borta från 1×2-marknaden. Tycker istället att vi har en god möjlighet att få se mål på Swedbank Stadion – åt båda håll, till och med. ÅFF:s försvarsspel är katastrofalt, men offensiven relativt stark och inte minst John Owoeri är en anfallare att se upp med för Malmös försvarare. Efter 0-1-förlusten i premiären mot Göteborg har ”Bruket” faktiskt målat i samtliga matcher. Ser sällan ut så för en tabelljumbo.

Och MFF-försvararna bjuder på individuella och kollektiva misstag i match efter match, vilket också sju insläppta mål på de tre senaste matcherna visar på.

Hemmafansen kommer kräva att MFF maler på full fart framåt och då ska även ÅFF kunna se till att pryda resultattavlan också. BLGM – ja spelas till fina 2,25x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:20, söndag 31/5
TV / Stream:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö 1,23 redbet logo
Oavgjort 7,00 redbet logo
Åtvidaberg 17,00 redbet logo
Över 2,5 mål 1,60 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,50 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: