Speltips, Malmö – Celtic 25/8: Två speltips från den laddade returen

Simon Pålsson Publicerat: 25 augusti 2015

Markus Rosenberg eller Jo Inge Berget? Vem ska hjälpa Malmö FF att ta sig till gruppspelet i Champions League? Spelbloggare.se har två speltips inför den avgörande matchen hemma mot Celtic.

Malmö FF står inför ännu ett hett kvalmöte hemma på Malmö Stadion. Den malmöitiska publiken har blivit bortskämda med ett par magiska matcher de senaste två säsongerna och frågan är om mötet med Celtic blir ännu en i raden av klassiska kvällar?

En sak är i alla fall säker. Malmö FF kommer att behöva ta tag i taktpinnen direkt, med tanke på att man har med sig ett 3-2-underläge från det första mötet i Skottland. Underläget innebär att skåningarna måste vinna returmötet och med publiken i ryggen kan vi bara anta att laget går på knock direkt, liknande Celtic i det första mötet där skottarna hade 2-0 redan efter 10 minuter.

Markus Rosenberg hymlade inte med att man tänkte sätta högsta fart direkt när han blev intervjuad av MFF:s officiella hemsida. Den inställningen kommer oundvikligen att färga matchbilden, även fall Celtic tros vara ett lag som är defensivt starka och vana vid att försvara en ledning.

Malmö FF kommer med fullt manskap till matchen, när lagkaptenen Markus Rosenberg och mittfältaren Enoch Kofi Adu nu är tillbaka i matchtruppen. För Celtics del ser det fortsatt ljust ut, även fall det finns ett frågetecken för ytterbacken Mikael Lustig. Enligt de senaste rapporterna ska mittbacken Virgil van Dijk spela sin sista match i klubben mot Malmö innan han skriver på för Southampton i Premier League.

Speltips 1: Fokus på hörnorna

Precis som vi tidigare nämnt lär matchbilden inledningsvis präglas av att Malmö FF går hårt i pressen i jakten på ett ledningsmål. Med publiken och gamla erfarenheter i ryggen går man in med gott självförtroende och vi tror att det kan bli åk av direkt.

Det är ingen hemlighet att Malmö FF är ett starkt hörnlag, speciellt på hemmaplan. Det är inte ovanligt att laget skrapat ihop runt 10 hörnor på match när man spelar på skånsk mark. Celtic, som lär ligga på kontring och hota i omställningarna, är också vana vid att skapa en hel del hörnor.

Därför spelar vi över 5 hörnor i den första halvleken till 2,05 gånger pengarna hos bet365. Med tanke på att matchinledningen lär bli väldigt intensiv blir vi inte förvånade om vi får se en hel del hörnor väldigt tidigt i matchen. Spelet innebär för övrigt att vi får pengarna tillbaka vid exakt 5 hörnor.

Speltips 2: Han lär gå in stenhårt

Försnacket inför matchen har kantats av en hel del trash talk från båda sidor. Den brittiska pressen är inte sena att lägga ved i brasan och nu finns det onekligen en hel del känslor i omlopp. Inte nog med att matchen är av yttersta vikt för båda klubbarna – den här matchen vill ingen förlora.

Därför är vi övertygade om att det kommer att smälla rejält och förmodligen redan från start. Den serbiska domaren som dömer matchen brukar inte vara rädd för att visa korten och vi skulle inte bli förvånade om båda lagen kan räkna in 3-4 kort när vi summerar matchen.

Ett spel som skulle kunna vara intressant är över 5,5 kort i matchen till 1,90 hos bet365, men vi väljer att fokusera på ett annat spel. Lagkaptenen Markus Rosenberg är tillbaka och lär vara taggad till tusen. Det är ingen hemlighet att anfallaren är en väldigt hård och lite småful spelare som inte backar när det smäller. Hittills under kvalet har han dessutom samlat ihop tre varningar på ynka fyra matcher, vilket får ses som ganska talande statistik.

Hos Unibet kan vi spela Markus Rosenberg få kort till 2,70 gånger pengarna och det känns lite väl högt. Därför blir det också vårt andra speltips inför matchen.

Speltips:

Speltips:  Över 5 hörnor i första halvlek/Markus Rosenberg gult kort
Odds:  2,05 / 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 25/8
TV:    tvsex logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö FF  2,62 williamhill logo
Oavgjort  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Celtic  2,80 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,75 mybet logo
Under 2,5 mål  2,10 superlenny logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: