Speltips, Malmö – Djurgården 29/11: Medvind i ryggen

Simon Pålsson Publicerat: 29 november 2015

Det är tätt, viktigt och svårbedömd inför mötet mellan Malmö Redhaws och Djurgårdens IF. Matchen spelas sent på söndag och vi har hittat ett speltips inför fighten.

Det är SHL-söndag och på schemat står bland annat matchen mellan Malmö Redhawks och Djurgårdens IF, en match som spelas i Malmö Arena ute i Hyllie. På förhand är det en intressant historia mellan två lag som krigar om att hamna topp 10 i tabellen.

Malmö, som är nykomlingar i SHL inför den här säsongen, har haft det lite tufft och harvar omkring några poäng över de två jumboplatserna i tabellen. På sistone har laget dock hittat någon form av segertrend och har därför tagit tre vinster på de fyra senaste matcherna, eller fyra segrar på de sex senaste matcherna om ni så vill.

Nu har skåningarna visserligen haft ett något enklare spelschema under de här veckorna, med segrar mot lag som Rögle, Karlskrona, Luleå och Linköping – där i för sig den sista var en tung bortaseger. Starkt. Hur som helst har Malmö hittat någon form av glöd igen och det är tydligt att laget har potential, förutsatt att de vaknar på rätt sida. Just det där har visat sig vara ett tydligt problem hela säsongen. Oförutsägbara och ojämna prestationer leder sällan till succéfyllda säsonger.

Två tunga förluster

Djurgården å sin sida kommer till matchen efter två tunga matcher på sistone. Både Luleå och jumbolaget Modo har blivit för svåra för stockholmarna, som alltså fått se sig beegrade gånger två. På det hela taget är laget inne i en dålig trend, med tre segrar på de elva senaste matcherna (alla tävlingar inräknade). Det håller inte riktigt.

Då och då sprattlar laget till med en fin prestation eller två, bland annat 5-2-seger hemma mot Frölunda för två veckor sedan, men generellt sett har laget en hel del kvar att vässa på för att bli att räkna med.

Nu väntar alltså en tuff resa till Malmö, ett lag som ser ut att vara på gång och som – när de vaknat på rätt sida – har kapacitet att vinna mot vilket lag som helst. Mot just Djurgården har laget det dock ofta svårt. Fyra raka förluster är inte ett drömscenario inför den här matchen.

Känslan är dock att skåningarna får gälla som knappa favoriter. De har sett starka ut på sistone och vi vet att de kan spela fin hockey när de har medvinden med sig, speciellt hemma i Malmö. Därför tycker vi att det finns ett visst värde i den raka ettan till 2,40 gånger pengarna hos BetWay. Där lägger vi en liten slant.

Speltips:

Speltips:  Malmö vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:15, söndag 29/11
TV:    cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö Redhawks  2,40 betway logo
Oavgjort  4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Djurgårdens IF  2,80 ladbrokes logo
Över 4,5 mål  1,71 unibet logo
Under 4,5 mål  2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: