Speltips, Malmö – Djurgården 7/6: Överodds på målskyttemarknaden

Spelbloggare Publicerat: 7 juni 2015

Publikfest väntar på Swedbank Stadion där klassikermötet mellan Malmö och Djurgården ska utspelas. Gästerna underskattas något, framförallt en viss spelares styrka, och ett målskyttespel testas till hela 7,50 x fläsket.

Tvåan mot sexan, två pinnar skiljer dem åt – precis innan uppehållet. Tidigt på säsongen, men det känns ändå lite som en ödesbatalj; Djurgården skulle mer eller mindre vara borta från striden om förstaplatsen vid händelse av en torsk här och Malmö vill inte tappa jämtemot sin främsta konkurrent om titeln, IFK. Avståndet är redan nu på fem poäng, vilket ändå är hyfsat svårt att hämta in.

Sett till hur Malmö presterat under vårsäsongen ska man ändå vara nöjda över att fortfarande ha en så pass bra position i tabellen. Man ser inte alls ut som samma det lag som fajtades med näbbar och klor i CL och vann Allsvenskan under fjolåret; sällan står man för en helgjuten prestation och detta har inneburit såväl oväntade och onödiga tapp i ett flertal fall.

Vindarna har dock vänt lite för mästarna. Man har vunnit de två senaste matcherna – mot Åtvidaberg respektive Gefle – men det finns fortfarande mycket att önska spelmässigt. Mot Gefle var man bara minuter från att tappa poäng. När man leder med uddamålet brukar det se omständigt ut och detta är en av de största orsakerna till alla poängtappen.

Skadeproblematiken breds ut i Åge Hareides trupp. Flera betydande pjäser är out; Simon Kroon, Jo Inge Berget, Pawel Cibicki, Rasmus Bengtsson och Yoshimar Yotún.

Svårstoppad och pigg – målar?

Djurgården får tillbaka Kerim Mrabti, som vilades senast, och har en helt skadefri trupp. Lyxproblem för Pelle Olsson.

Tycker att Malmö målats ut som för stora favoriter av en rad olika anledningar. Blåränderna från Stockholm hade sex raka vinster efter varandra och nu tre kryss dito – med andra ord är man obesegrade i nio matcher. Oerhört svåra att slå och offensiven är sylvass, inte minst den omsusade skytteligaledaren Nyasha Mushekwi.

Men väljer att blicka bort från 1×2-marknaden. Nu senast, i 1-1-hemmamatchen mot Norrköping, visades trötthetstecken upp efter det täta spelschemat och till denna batalj har Malmö fått fyra dagars vila, DIF bara tre.

Hur som helst, nu är Kerim Mrabti tillbaka – utvilad. Han har varit en av Blårändernas absolut bästa spelare, men fick det inte att lossna i målskyttet fören i 2-2-derbyt mot AIK (den senaste matchen han spelade) och gjorde där två baljor. Trivs bra när han får släpa bakom anfallarna, är en frejdig och en svårstoppad spelare. Blir svår att hålla koll på för MFF-spelarna vars fysiska status även den inte lär vara toppad.

Brukar bli målrika matcher dessa två emellan och DIF är de som varit vassast de senaste åren. Får sannolikt in minst en balja, möjligen två eller fler och Mrabti är en av mina favoriter till att hamna i protokollet. Målskyttespelet betalar 7,50 hos SuperLenny, Guts och ComeOn, vilket synas med glädje. Hade utan tvekan tryckt in polletterna till mer än ett heltal mindre.

Slussar även in en mindre summa på att Mrabti spottar in matchens sista mål. Blåränderna har varit mycket starka under slutkvarten av matcherna och 21,0x får ses som värde.

Speltips:

Speltips: Kerim Mrabti målskytt ”anytime”
Kerim Mrabti sista målskytt
Odds: 7,50 /21,00 (Jämför alla odds)
Bolag: SuperLenny (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 7/6
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö 1,58 redbet logo
Oavgjort 4,40 redbet logo
Djurgården 6,50 betway logo
Över 2,5 mål 1,70 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,34 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: