Speltips, Malmö – Elfsborg 12/9: Toppfajt på Swedbank Stadion

Spelbloggare Publicerat: 11 september 2015

Allsvensk toppfajt vankas och för mästarna Malmö är det sista chansen att haka på. Mot dem står fyran Elfsborg och då väljer vi sida.

Mästarna från Malmö har inte kommit till sin rätt i den inhemska serien i år, när man parallellt nått Champions League för andra året i följd. Femma parkerar man som just nu och upp till Blåvitt är det sju pinnar med åtta matcher kvar att avverka – ett stort, men inte helt omöjligt avstånd att knappa in.

Precis innan uppehållet hade Elfsborg en gyllene möjlighet att kliva upp i delad serieledning med nämnda Blåvitt, men på hemmaplan – där man annars verkat vara oslagbara – torskade man med 1-2 mot GIF Sundsvall, som cirkulerar runt på den undre tabellhalvan. Detta innebär alltså att det är en trea upp till den absoluta toppen för seriefyran.

Urusla på naturgräs

Kan förstås vara så att Malmöspelarna är lite bittra över den situation de är i – att det känns lite hopplöst i jakten på Lennart Johanssons Pokal – men ska minnas är att det likväl finns allt att spela för. Och efter ett uppehåll, spelarna med fullt fysiskt sparkapital och mot rivalen Elfsborg – det är självklart att MFF kliver in hundraprocentigt här.

Detta identiska möte brukar vara en ensidig historia, i alla fall om vi kollar historiskt. 38 vinster av 61 möjliga är MFF:s facit och IFE kan bara mäkta med tio stycken – nu känns det som att fördelen är ännu större än så med tanke på natur- kontra konstgräshistorien. Malmö hanterar naturmattor exemplariskt medan Elfsborg mer eller mindre bara plockar sina resultat på plast.

Vill också mena att Malmö är den bästa parten här, detta trots att Elfsborg är fyra pinnar över dem i tabellen. Finns mer att hämta av mästarna och under den senaste tiden har man sannerligen gjort bra resultat – 2-0 hemma mot Celtic och 3-0-vinst borta mot lokalrivalen Helsingborg fixade man innan uppehållet.

Gick desto sämre för IFE. Efter en period av uppradade vinster, torskade man – helt oväntat – med 1-2 hemma mot Sundsvall. En prestation som oroar rejält.

Anton Tinnerholm är out för MFF, men just bredden är fantastisk och han kan ersättas på ett bra sätt. Gästernas skadesituation är oförändrad sedan tidigare.

God känsla för ettan. Spelas med en mindre summa till 1,82x.

Speltips:

Speltips: Malmö vinner, rak etta
Odds: 1,82  (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 12/9
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö 1,82 nordicbet logo
Oavgjort 3,85 comeon logo
Elfsborg 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,30 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: