Speltips, Malmö – Färjestad 1/10: Upplagt för målfest i Malmö Arena

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2015

27 gjorda mål på sina åtta inledande matcher. Malmö Redhawks och Färjestad BK är onekligen två målfarliga lag. Är det som upplagt för målfest när de drabbar samman i Malmö Arena, tror ni?

Två lag som inlett SHL-säsongen i en målrik stil är Malmö Redhawks och Färjestad BK. Nykomlingarna Malmö har visserligen förlorat tre av sina fyra inledande matcher, men man har å andra sidan lyckats göra hela 14 mål så här långt.

Oavsett om man har förlorat fler matcher än vad man har vunnit så här långt är den offensiva kraften någonting man ska bygga vidare på. Där finns en bra grund och det vittnar om att Malmö Redhawks kommer att bli att räkna med under stora delar av säsongen.

Det ska sägas att man på de här fyra matcherna släppt in 14 mål. Med andra ord har vi fått se hela 28 mål på de fyra matcher man har aspelat, vilket ger ett snitt på hela sju mål per match. Det bör vara ganska trevligt att gå på en hockeymatch som Malmö Redhawks spelar.

Färjestad BK skuggar Malmö Redhawks

Färjestad BK har också varit skickliga i det offensiva spelet så här långt. På sina fyra inledande matcher har man tryckt in 13 puckar, samtidigt som man faktiskt haft förmågan att inte släppa in särskilt många mål. Det har öppnat upp för en fin start, med tre vinster så här långt.

Inför själva matchen är vår känsla att det här blir jämnt. Gästerna får gälla som mycket knappa favoriter, men ett offensivt starkt Malmö Redhawks är inte enkla att manövrera ut, inte minst när man spelar på hemmaplan.

Pontus Sjögren är fortsatt skadad för hemmalaget, men i övrigt har Hadelöv en full trupp att laborera med. Samma sak tros gälla för gästerna, något som öppnar för en bra match. Lagen har alla förutsättningar att bjuda på härlig hockey.

Med tanke på att det här är två offensivt skickliga lag är vår känsla att det här blir en målrik historia. Vi kan inte tänka oss annat än att båda lagen minst gör två mål var och därutöver pillar något av lagen ytterligare två puckar – minst. Därför spelar vi över 5 mål i matchen till 1,96 gånger pengarna hos Unibet. Det betyder att vi får pengarna tillbaka vid 5 mål. Vi hoppas därmed på ytterligare en målfest i Malmö Arena.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/10
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö  3,25 betsson logo
Oavgjort  4,45 comeon logo
Färjestad  2,10 betway logo
Över 4,5 mål  1,71 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,16 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: