Speltips, Malmö FF – BK Häcken 21/5: Obehagligt högt odds

Simon Pålsson Publicerat: 21 maj 2015

Trots två raka guld har Malmö FF inte lyckats besegra BK Häcken på mer än tre år. Trots detta hittar vi ett närmast obehagligt högt odds inför matchen.

Att vissa lag passar andra lag väldigt dåligt är ett välkänt faktum. Fotbollsvärlden är full av klassiska möten där på pappret sämre lag skräller mot samma motståndare säsong efter säsong. I England är mötena mellan Stoke och Arsenal ett sådant exempel, medan matcherna mellan BK Häcken och Malmö FF är ett svenskt exempel på precis samma sak.

Trots att Malmö FF tagit tre guld på de senaste fem säsongerna och därigenom dominerat svensk fotboll har man haft förtvivlat svårt i samtliga matcher mot just BK Häcken. Inte sedan i oktober 2011 har man lyckats besegra laget från Hisingen, samtidigt som man åkt på ett par rejält tunga förluster, bland annat 5-0 på Rambergsvallen för tre år sedan.

BK Häcken har dessutom varit väldigt framgångsrika under de här åren, med ett frejdigt anfallsspel och en talangfull trupp. Nu några år senare är situationen något annorlunda och hittills under säsongen har vi fått se ett lag som letar efter sin nya identitet. Inför säsongen har man en trupp som ser annorlunda ut än tidigare säsonger, men med oerhört mycket talang precis som vanligt.

Efter en trevande inledning har Peter Gerhardssons lag hittat tillbaka till formen på sistone och har tre segrar på de fyra senaste matcherna, varav två bärgats på bortaplan.

Ibland är oddset helt enkelt för bra

Malmö FF har visserligen inlett säsongen lovande, även fall spelet ännu inte klaffat till fullo. Skåningarna är fortsatt obesegrade och har bara någon enstaka poäng upp till positionen som serieledare. Men när BK Häcken kommer på besök är det som upplagt för ännu en skräll och kanske, kanske får vi se de regerande mästarnas första förlust för säsongen?

Ja, att Malmö FF får gälla som favoriter i en match på hemmaplan är väldigt självklart. Hemma i Malmö är man om möjligt än mer svårstoppade och det är inte kul för något lag att ta resan ner till de södra delarna av Sverige för att möta Åge Hareides lag. Men om det är något lag som gillar matchen mot Malmö FF måste det vara BK Häcken, som alltså inte förlorat mot MFF på närmare fyra år. Det är ett väldigt bra facit.

Vi är helt enkelt inte helt övertygade om att Malmö FF vinner det här så enkelt som spelbolagen verkar tro. Inte mycket mer än 1,40 gånger pengarna ger en hemmaseger och det går naturligtvis inte att spela. Istället riktar vi blickarna mot ett helt annat spel och ett odds som blivit på tok för högt. Unibet betalar ut hela 6,30 gånger pengarna på BK Häcken draw no bet, vilket innebär att du får pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort. Med klubbarnas inbördes historik i åtanke är det alldeles för bra för att inte lägga en slant på.

Speltips:

Speltips:  BK Häcken draw not bet
Odds:  6,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Torsdag 21/5, 19:00
TV / Stream:    cmorefotboll logoviaplay logotv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Malmö FF  1,46 redbet logo
Oavgjort  4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
 BK Häcken  8,20 redbet logo
Över 2,5 mål  1,73 ladbrokes logo
Under 2,5 mål  2,16 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: