Speltips Malmö FF – Onsala 13/10: Svenska Cupen

Simon Pålsson Publicerat: 13 oktober 2021

Officiellt står Malmö FF som bortalag, men matchen mot Onsala BK i Svenska Cupen spelas på hemmaplan i Malmö.

Malmö FF - Onsala BK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som vanligt har de allsvenska lagen lottats mot lag från lägre ner i seriesystemet och brukar kvala sig in till gruppspelet (som spelas på våren) på bortaplan. Detta för att ge lagen från de lägre divisionerna någon som helst chans att vinna.

Men den här matchen, när Malmö FF alltså ska kliva in i cupspelet och möter Onsala BK från Division 2, spelas istället på Eleda Stadion i Malmö. Varför då, kanske du undrar?

Jo, dels har det att göra med att matchen flyttades fram från i somras, då MFF hade för många matcher i sitt Europaspel och var tvungna att rensa kalendern lite. Det har gjort att Onsala BK inte har en acceptabel arena att spela på – och man har därför frågat Malmö FF om man får spela den nere i den skånska huvudstaden.

Det har uppenbara fördelar för Onsala BK, eftersom det öppnar för ett läge där alla biljettintäkter går till Division 2-laget. Med största säkerhet kan man attrahera mer folk till Stadion nere i Malmö än om man hade spelat på hemmaplan. Ett välbehövligt tillskott i kassan för klubben.

Dessutom tror jag inte att man ser det här som en match som Onsala BK tänker sig vinna, även om man såklart tänker ge det sitt bästa försök.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö FF luftar reserverna

Jon Dahl Tomasson har redan inför matchen annonserat att det blir flera förändringar i startelvan inför matchen mot Onsala BK, där bland annat mittfältaren Markus Björkqvist kommer att få starta. Det är en spelare som fått enstaka inhopp i Allsvenskan, men som nu ska få spela i ett skarpt läge.

Martin Olsson, Erdal Rakip, Ismael Diawara, Bonke Innocent, Adi Nalic, Anel Ahmedhodzic, Sergio Peña, Noah Eile, Sebastian Nanasi och Peter Gwargis kan inte spela då samtliga är iväg med sina respektive landslag.

Däremot ser det ut som att man formerar ett ganska starkt lag i övrigt, även om jag personligen tror att ett par spelare kommer att sitta åt sidan. Man kommer nog inte att riskera spelare som Niklas Moisander och Sören Rieks exempelvis. Samtidigt är Oscar Lewicki fortfarande borta med skada.

Onsala BK öser in mål i Division 2 och är ett bra, spelförande lag. Å andra sidan släpper man in vansinnigt många mål och det är inte omöjligt att MFF kan straffa laget ordentligt. Däremot vet vi att MFF är ganska skakiga bakåt och ett skrällmål från Onsala BK är inte omöjligt.

Malmö FF vinner och båda lagen göra mål spelas till 2.25 gånger insatsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö FF vinner & båda lagen gör mål
Odds: 2.25
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:00, onsdag 13 oktober 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: