Speltips, Malmö – Gefle 15/8: Fokus på första halvleken

Simon Pålsson Publicerat: 14 augusti 2015

Den allsvenska guldstriden går in i en intensiv period och Malmö FF behöver en seger mot Gefle IF för att hänga på tåget. Vårt speltips fokuserar dock på den första halvleken.

Den allsvenska guldstriden är tätare än på många, många år och med elva omgångar kvar har hela sex lag en rimlig chans att plocka hem SM-guldet i början av november. Det innebär att varje match som nu kommer betyder väldigt mycket för topplagen och att varje poängtapp kan komma att bli kostsamt.

Ett av sex guldaspirerande lag är Malmö FF, som är dubbla regerande svenska mästare. Om klubben skulle ta ett tredje guld lyckas man med det som ingen annan svensk klubb lyckats med på 2000-talet. Säsongen har dock varit trevande för skåningarna, som imponerat mest i kvalet till Champions League, men blandat fina insatser i Europa med riktiga bottennapp hemma i ligan.

Nu väntar Gefle IF hemma i på Malmö Stadion och det är vinna eller försvinna för malmöiterna. En seger och man sätter press på övriga topplag, som inte spelar sina matcher förrän söndag och måndag. Ett poängtapp skulle å andra sidan bli ödestigert för skåningarna, som då blir närmast helt avhängda från guldstriden.

En negativ trend för Gefle

Gefle IF då? Laget har gjort en fin säsong och ligger för närvarande på åttonde plats i den allsvenska tabellen. Med elva poäng ner till kvalplatsen bör det allsvenska kontraktet vara i hamn, såvida laget inte fallerar fullständigt under de avslutande elva omgångarna.

På sistone har man haft det lite tyngre, men blott två segrar på de nio senaste matcherna. Båda vinsterna kom mot bottenlag, i form av Falkenberg och Halmstad. Mot de större och bättre lagen har man haft det tufft och inte blir det bättre av att nyckelspelare som Dioh Williams och Johan Oremo varit borta. Nu ska Dioh Williams dock åter vara tillgänglig, medan anfallaren Johan Oremo fortfarande dras med en skada.

Hur som helst är Gefle ett lag som är välorganiserat och har förmågan att knipa poäng mot bättre lag, men som inte skäms för att krypa hem och göra det svårt för motståndaren. Det brukar öppna upp för en viss typ av matchbilden.

Matchbilden känns väldigt självklar

Därför känns det ganska självklart vilken typ av matchbild vi kommer att få i den här matchen. Gefle IF backar hem och försöker göra det svårt för hemmalaget Malmö FF, som i sin tur kommer att trycka på i anfallsvåg efter anfallsvåg på jakt efter det där nödvändiga ledningsmålet. Gefle IF känns inte riktigt så heta defensivt som för ett par år sedan, men det har man kompenserat med en klart bättre offensiv.

När Johan Oremo är bättre blir offensiven väldigt lidande och därför håller vi Malmö FF som klara favoriter i den här matchen. Laget sägs vilja vila ett par spelare inför veckans play-offmatch mot Celtic i Glasgow, men bredden på truppen öppnar för en mycket hungrig och vass startelva oavsett vilka som vilas. Enligt rykten ska Oscar Lewicki, Nikola Djurdjic, Vladimir Rodic och Jo-Inge Berget ligga närmast till hands att vilas.

Hur som helst är vi övertygade om att matchbilden blir ett offensivt, hårt pressande Malmö FF som trycker på i våg efter våg. Speciellt i inledningen av matchen kommer hemmalaget att vilja gå för att få in bollen, vilket vi tror öppnar upp för att det skapas en hel del hörnor. Därför spelar vi över 5 hörnor i första halvlek till 1,85 hos bet365. Malmö FF är ett lag som ofta skapar många hörnor på hemmaplan och med tanke på att man gärna gör mål tidigt i den här matchen tror vi att förutsättningarna för många hörnor redan i första halvlek är mycket goda.

Speltips:

Speltips:  Över 5 hörnor i första halvlek
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 15/8
TV:   cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö FF  1,27 redbet logo
Oavgjort  6,40 redbet logo
Gefle IF  14,50 redbet logo
Över 2,5 mål  1,58 redbet logo
Under 2,5 mål  2,42 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: