Speltips, Malmö – Göteborg 9/8: Full fart framåt i stormötet

Simon Pålsson Publicerat: 9 augusti 2015

Sveriges två mest framgångsrika fotbollsföreningar drabbar samman nere i Skåne. Malmö FF mot IFK Göteborg i en match där mer än tre poäng står på spel.

Malmö FF har haft allt annat än en bra allsvensk säsong så här långt, men när IFK Göteborg kommer på besök till Skåne har man chansen att vända hela säsongen i en enda match. Om det skulle bli förlust har man tio poäng upp till serieledande IFK Göteborg, men om man istället skulle plocka tre poäng är man blott fyra poäng bakom.

Det är verkligen en sexpoängsmatch som dukas upp nere i Malmö. Därtill finns alla förutsättningar för en välspelad, fartfylld och underhållande match mellan två lag med oerhörda kvalitéer och med en historia av intressanta inbördes matcher. Vårens möte mellan lagen var en tillknäppt historia, där då gästande Malmö FF var det spelmässigt skickligare laget och vann med 1-0.

Nu är det en helt annan match som står för dörren och vi är övertygade om att matchen kommer att få en annan karaktär än på Gamla Ullevi. När Malmö FF har medvind, som man kan tänkas ha efter 3-0-segern mot FC Salzburg senast, har man en förmåga att dra upp tempot och öppna upp matcherna – åt båda håll. Det är också vad vi tror kommer att ske, när Blåvitt gärna backar hem och ligger på rulle medan hemmalaget för matchen.

En del tecken talar för målrikt

Trots att både Malmö FF och IFK Göteborg är kända som lag med stark defensiv i stora matcher säger känslan att det här blir en fartfyllda historia, precis som vi tidigare har nämnt. Anledningarna är ett par stycken, men först och främst har de fyra senaste mötena mellan lagen nere i Malmö slutat med tre, fyra eller till och med fem mål.

Därtill spelas matchen i ett läge av serien där åtminstone hemmalaget måste vinna, vilket öppnar upp för en matchbild där Malmö FF tar sig framåt i banan och därigenom tvingar matchen att låsas upp. Det kan kosta i defensiven och kommer garanterat att leda till chanser åt båda håll.

Ja, som ni hör har vi en god känsla av att det här blir en målrik historia. Vi förbiser det faktum att IFK Göteborg släppt in minst antal mål i allsvenskan och tror istället på att laget får kapitulera ett par gånger under matchen. Därför spelar vi över 2,5 mål i matchen till 1,85 gånger pengarna hos RedBet.

Enligt rapporter kommer båda lagen med intakta trupper till matchen, vilket bara stärker vår känsla av att det här blir en målrik match.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  RedBet (1 200 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 9/8
TV:    cmoresport logocmorelive logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö FF  2,05 nordicbet logo
Oavgjort  3,70 redbet logo
IFK Göteborg  3,85 redbet logo
Över 2,5 mål  1,85 redbet logo
Under 2,5 mål  2,02 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: