Speltips, Malmö – Helsingborg 3/5: Fortsätter anfallaren frälsa?

Spelbloggare Publicerat: 2 maj 2015
mff hif 3/5
Foto: Bildbyrån

Blickarna riktar vi söderut i landet, där ett rykande hett Skånederby mellan Malmö och Helsingborg står på schemat. En målskytt till fina 6,40x har hittats.

Toppen mot toppen, ett av Allsvenskans hetare derby – ja, det är en supersöndag vi har att se fram emot. De regerande mästarna Malmö är, inte helt oväntat, i toppen av tabellen. Helsingborg, däremot. De har överraskat positivt och hittas bara tre pinnar under just MFF och hoppas kunna slå hårt ur sin underdogsposition.

Har varit tveksamt inställd till vad HIF ska kunna åstadkomma i år, framförallt offensivt. Men efter sex matcher ser Henke Larssons mannar urstarka ut med tre vinster, ett kryss och endast en förlust, vilken kom mot titelaspiranten Göteborg. Nu senast avfärdades Sundsvall med stabila 2-0 hemma på Olympia.

Malmö var såklart favoriter till att få lyfta Lennart Johanssons pokal inför säsongen och det är de alltjämt. Som nämnt, förstaplatsen innehas – offensiven sprudlar, men defensiven kunde varit klart bättre. Förra veckan släpptes ett mål in i vinsten mot Halmstad och dessförinnan lyckades Falkenberg peta in tre baljor i den fullständigt galna 3-3-matchen.

Agon Mehmeti står utanför Malmös trupp, precis liksom Simon Kroon och Guillermo Molins som är skadade sedan tidigare. Gästerna har Andreas Landgren, Mohamed Ramadan, Anton Wede och Mikael Dahlberg out.

Målar för fjärde matchen i följd?

Ja, det är på målskyttemarknaden vi hittar siffror av intresse. HIF:s Robin Simovic har jag varit extremt hård mot de senaste åren, inte sett hans styrkor överhuvudtaget – och mer eller mindre hela fjolåret tillägnades på bänken. Endast sju starter blev det för hans del.

Nu verkar det dock som att målsprutan från 2012 vaknat till liv. När man inte fått fart i offensiven, har han plockats in i startelvan och i de tre senaste matcherna har han hittat nätet – tre gjorda strutar är facit på bara 395 spelade minuter under spelåret.

Det verkar så, när Jordan Larsson inte alls fått till det, att Simovic är den som ska måla. Malmös defensiv ser samtidigt mycket sårbar ut och den enda riktigt bra försvarsinsatsen var i matchen mot Göteborg i den tredje omgången.

Även om MFF i grunden är klart bättre än HIF, har man haft problem i inbördesmötena de senaste åren. I de tre senaste matcherna man stått som värd i, har två slutat oavgjort och HIF vunnit en.

Robin Simovic målskytt ”anytime” är utan tvekan värt att investera i till 6,40x hos ComeOn. Pengarna tillbaka om han inte startar matchen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö 1,45 mybet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,70 nordicbet logo 1 000 kr
Helsingborg 9,00 unibet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,08 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Robin Simovic målskytt ”anytime”
Odds: 6,40 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:30, 3/5
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson