Speltips, Malmö – Leksand 24/3: Kan Leksand vinna trots alla skador?

Emil Jakobsson Publicerat: 24 mars 2015
Malmö - Leksand 24 mars 2015
Foto: Bildbyrån

Efter den tunga hemmaförlusten i match ett har nu Leksand två raka segrar mot Malmö men under tisdagen väntar en tuff match nere i Malmö där skåningarna hoppas kvittera matchserien.

Inför den första matchen mellan lagen varnade vi för Malmö som kom med matchtempot i benen samtidigt som Leksand vilat och dessutom hade 13 raka förluster från SHL. Malmö lyckades vinna första matchen i Dalarna med 4-3 men sedan har Leksand lyckats vinna två raka matcher med små marginaler. Först vann de med 3-2 efter förlängning tack vare ett självmål och nu senast höll de på tappa en solklar seger men lyckades rida ut stormen och vann med 4-3.

Leksand gick upp till en trygg 4-0-ledning efter bland annat ett hattrick av Mattias Guter men Malmö gav inte upp och gjorde tre mål under sista tio minuterna av tredje men lyckades inte få in någon kvitteringspuck.

– Det var inga roliga sista fem minuter. Det var svårt att sitta still. Det blir lite krampaktigt och vi bjuder dem på lite väl många klara chanser. Vi gör många lätta misstag och bjuder dem på lätta mål, sa Guter till Viasat Hockey.

De två segrarna betyder att Leksand har tagit tillbaka hemmaplansfördelen och en seger på bortaplan är egentligen bara en bonus, så länge de vinner sina två hemmamatcher är SHL-kontraktet säkrat.

Leksand har som sagt problem på bortaplan under säsongen och 21 förluster på 27 grundseriematcher i SHL är ett tydligt kvitto på det. Men nu möter de som sagt ett på pappret betydligt sämre lag och man ska inte blanda in för mycket grundseriestatistik den här tiden på säsongen men deras bortaspel under året går verkligen inte att blunda för.

Saknar kanske tre av sina fyra bästa målskyttar

Leksand dras samtidigt med en hel del skador bland deras forwards. Toni Kähkönen missar definitivt matchen på grund av sin avstängning sedan finns det frågetecken runt Johan Ryno, Mattias Ritola, Jens Bergenström och Jon Knuts. Även om till exempel Ryno kommer till spel vet vi att många spelare kommer tillbaka för tidigt från sina skador den här tiden på året och de som eventuellt är tillbaka för Leksand under tisdagen är knappast hundra procent.

Det är riktigt tunga pjäser som eventuellt missar matchen. Ryno vann den interna poängligan, Ritola kom fyra, Kähkönen femma och Bergenström kom tvåa i den interna skytteligan.

Med tanke på Leksands skador och problem på bortaplan ser vi ett bra värde i ett hungrigt hemmalag som hade lite otur nu senast när de förlorade på hemmaplan efter ett självmål under förlängningen.

– Det var en turstuds. Det var skönt att se den gå in, sa till exempel Leksands Tomi Sallinen till Viasat Hockey efter självmålet.

Vi får 1,85 för Malmö inklusive förlängning vilket vi tycker är ett helt okej spel och kliver in med en medelinsats. Malmös höga press och intensitet borde fungera ännu bättre mot ett Leksand som saknar viktiga pjäser och måste sprida istiden på färre och mindre skickliga spelare.

Testa William Hill: Nya kunder får 1 000 kronor insättningsbonus. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö 2,45 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,05 comeon logo 3 000 kr
Leksand 2,6 williamhill logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 2,1 titanbet logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,71 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Malmö inklusive eventuell övertid
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 24/3 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo