Speltips, Malmö – Leksand 30/3: Ikväll kan allt avgöras

Emil Jakobsson Publicerat: 30 mars 2015
Malmö -Leksand SHL-kval 30 mars 2015
Foto: Bildbyrån

Leksand vann hemmamötet mot Malmö nu senast och har genom det 3-2 i matcher och en seger nere i Skåne under måndagen skulle säkra SHL-kontraktet, en förlust och det blir en sjunde och helt avgörande match på onsdag.

Matchserien mellan Malmö och Leksand är utan tvekan den jämnaste och mest ovissa kvalserien mot SHL. Förutom Malmös 3-1-seger i match fyra har de övriga fyra matcherna vunnits med uddamålet.

Leksand har haft en hel del skador men hade tillbaka Johan Ryno och Jens Bergenström efter skador samt Toni Kähkönen efter avstängning nu senast och det var otroligt viktigt. Leksand styrde spelet, skapade flest chanser och vann matchen rättvist. Men det syntes att Ryno är långt, långt från frisk. Han tog korta byten, spelade försiktigt och tog till exempel inte en enda tekning under hela matchen.

– Kan vi fortsätta så kommer det nog gå vägen. Jag tror vi vill det här lite mer. Vi vill ha kontraktet mer än Malmö. Och det bevisade vi nu. Som när Russell slänger sig och täcker skott med ansiktet i slutet, sa Leksands Patrick Cehlin till Aftonbaldet efter matchen.

Men samtidigt, Leksand är otrolig usla på bortaplan och har varit det hela säsongen. Nu senast när lagen möttes i Malmö spelade vi att hemmalaget skulle vinna och Malmö vann som sagt med 3-1. Leksand vann visserligen första bortamatchen mot Malmö under den här serien men ser vi över hela säsongen har bortaplan varit en svaghet.

”Otroligt att ingen match gått till förlängning än”

Men Leksand är det bättre laget och jag tror de fixar SHL-platsen nu när de har 3-2 i matcher men frågan är om de lyckas säkra kontraktet redan under måndagen? Vi får 2,15 för en bortaseger inklusive förlängning men jag ser ett bättre värde i oavgjort till 4,05 hos ComeOn vilket kan jämföras med 3,62 hos Bet-at-Home till exempel.

Fyra av fem matcher mellan lagen har som sagt varit uddamålssegrar och förr eller senare kommer förlängningen. Det har varit väldigt jämna matcher och ganska otroligt att ingen av matcherna gått till förlängning än. Till över fyra gånger pengarna och 0,43 högre än några av de konkurrerande spelbolagen synar vi krysset hos ComeOn.

Saknar ni konto hos dem får nya kunder 3 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö 2,4 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,05 comeon logo 3 000 kr
Leksand 3,0 comeon logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 2,07 betsafe logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,85 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter tre perioder
Odds: 4,05 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 30/3 kl 19:00
TV:  tvtio logoviasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo