Speltips, Malmö – Luleå 13/10: Ny målfest?

Emil Jakobsson Publicerat: 13 oktober 2015

Tisdagen bjuder bara på en match från SHL men vi har hittat ett starkt spel på över-/undermarknaden när Malmö tar emot Luleå. 

Nykomlingarna Malmö har bara vunnit två matcher den här säsongen men en av dem var nu senast när de slog Karlskrona med hela 7-4 på bortaplan. Ett problem laget har är att defensiven inte alls fungerar. Nu senast släppte de som sagt in fyra mål men lyckades trots det vinna och innan den segern hade de fem raka förluster med den jobbiga målskillnaden 10-22, ett snitt på 4,4 insläppta per match med andra ord.

Malmö vann säsongens första hemmamatch mot Örebro med 4-0 men har sedan tre raka hemmaförluster, nu senast torskade de med hela 1-7 mot Linköping.

Målfest nu senast även för Luleå

Under tisdagen ställs de mot Luleå som även de har problem att hålla ihop defensiven. Nu senast hemma mot HV71 fick offensiven islossning och Luleå gick upp till 7-1 men tappade sedan in tre snabba mål och det blev lite nerver även om de höll ut och vann mot HV71 med 7-4.

Luleå har släppt in tolv mål på de tre senaste matcherna men känslan är annars att laget är på rätt väg. Förlängningsförlusten borta mot Brynäs i torsdags var ett stort fall framåt sett till spelet och fram till 7-1 var man klasser bättre än HV71 i lördags. Men som sagt, defensiven fungerar inte och de bjuder motståndarna på en hel de mål och man ska inte glömma att de förlorat fem av åtta matcher i SHL.

Men efter att Wallmark kom tillbaka från Carolina och de gjort om i kedjorna verkar de verkligen fått igång offensiven och inte minst förstakedjan med Johan Harju, Toni Rajala och Jacob Micflikier ser otroligt vass ut.

Ser vi till skadefronten väntas Malmö bara saknar Pontus Sjögren. Luleå har Bill Sweatt som missat de två senaste matcherna tillbaka i träning men han är inte aktuell för spel mot Malmö enligt Luleås tränare.

Bara en av åtta matcher under 5,0

Spelbolagen har enligt oss värderat matchen väldigt bra. Den raka ettan betalar som bäst 3,2 och den raka tvåan 2,15. Vi väljer istället att testa spelet över 5 mål (pengarna tillbaka vid prick fem) hos 10Bet till fina 1,79.

Bara två av Malmös åtta matcher den här säsongen har gått under 5,0 mål och deras två senaste matcher har som sagt snittat hela 9,5 mål per match. Luleå har som sagt fått igång offensiven och bara en av deras åtta matcher har gått under 5,0 mål samtidigt som de två senaste matcherna snittat 9,0 mål per match.

Joel Lassinantti är den av lagens fyra målvakter som har bäst räddningsprocent trots att hans 89,06 bara är seriens elfte bästa samtidigt som de fyra målvakterna släppt in mellan 3,27 – 3,92 mål i snitt per match.

Två lag som varken fått igång det defensiva spelet eller målvaktsspelet men med farliga offensiva spetsspelare som har gått om självförtroende. Det här luktar målrikt enligt mig. För den som vill ha ett högre odds finns över 5,5 till 2,2 men vi håller oss till under 5,0 med pengarna tillbaka på prick fem mål till 1,79. Saknar ni konto hos 10Bet erbjuder de våra läsare en unik bonus värd 1 000 kr.

Speltips:

Speltips: Över 5,0 mål (pengarna tillbaka vid prick fem)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, tisdag 13/10
TV:  cmoresport logocmorelivetre logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logotv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö 3,2 ladbrokes logo
Oavgjort 4,6 comeon logo
Luleå 2,15 williamhill logo
Över 4,5 mål 1,62 betsson logo
Under 4,5 mål 2,25 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: