Speltips, Malmö – Norrköping 31/10: Guld i sikte för Peking

Simon Pålsson Publicerat: 31 oktober 2015

Det blir två speltips från den allsvenska guldmatchen mellan Malmö FF och IFK Norrköping. En seger för bortalaget och SM-guldet är i hamn. Vi reder ut förutsättningarna inför matchen.

Ladda upp spelkassan: Vi listar marknadens bästa bonusar och erbjudanden inför helgens fotbollsfest, klicka här!

Den allsvenska guldstriden går in på sin sista dag. Den avgörande omgången kommer naturligtvis att spelas parallellt över hela landet, med åtta matcher. I ärlighetens namn finns det egentligen bara tre matcher som har ett allmänintresse så här i avgörandets stund.

Malmö FF – IFK Norrköping
IFK Göteborg – Kalmar FF
Örebro SK – AIK

Tabellen toppas av IFK Norrköping på 63 poäng, tätt följda av IFK Göteborg på 62 poäng. Blåvitt har dessutom väsentligt bättre målskillnad än serieledande, mycket tack vare förmågan att släppa in få mål. AIK ligger på 60 poäng och måste förlita sig på att båda de andra lagen torskar sin sista match, samtidigt som AIK tar igen fem mål på IFK Norrköping och totalt tio på IFK Göteborg. Tufft läge.

13:00 ska allting avgöras och de allsvenska arenorna fylls en sista gång för året. Det här året har varit en stor publiksuccé med långt över två miljoner allsvenska besökare och ett Hammarby som slagit nytt publikrekord sett över en hel säsong. Imponerande.

Fokus på IFK Norrköping

I det här speltipset ligger fokus dock på matchen mellan Malmö FF och IFK Norrköping, det som får ses som huvudnumret den här lördagen. Gästerna har nämligen allting i egna händer och kan alltså säkra sitt första SM-guld sedan 1989 i händelse av en seger. Tre poäng och guldet är klart – glasklara förutsättningar.

De reser ner till Skåne tätt följda av ett bortafölje på någonstans över 4000 personer. Det har pratats om så mycket som 6000 bortasupportrar. 4000 personer är för övrigt fler än vad som åkte på samtliga IFK Norrköpings bortamatcher förra säsongen. Det säger en hel del om intresset som nu fullkomligt kokar kring en av svensk fotbolls historiska giganter.

Skade- och avstängningsläget i truppen ser för övrigt fläckfritt ut, bortsett från fortsatt skadade Andreas Hadenius. Laget har inte dragit på sig en enda utvisning på hela säsongen (!) och har nu en full trupp att laborera med. Känslan är att Alhaji Kamara åter för chansen på topp, medan Christoffer Nyman tar platsen på kanten. Tillsammans med Emir Kujovic finns det därför tre glödheta målskyttar på plan.

Malmö FF spelar för fjärdeplatsen

Förutom sin heder spelar hemmalaget Malmö FF för att säkra fjärdeplatsen. En seger och troligen också en poäng skulle säkra platsen precis utanför prispallen. Det är en placering som kan innebära kval till Europa League nästa sommar, såvida något av de tre redan kvalificerade lagen (IFK Norrköping, AIK eller IFK Göteborg) vinner Svenska Cupen.

Krångligt? Det behöver det inte vara. Malmö FF kommer att gå för fullt, det är ingen tvekan om det. Däremot väntas laget vila en del spelare med känningar för att inte riskera någonting inför tisdagens livsviktiga match mot Shaktar Donetsk i Champions League.

Kari Arnason, Nikola Djurdjic och troligen Vladimir Rodic rapporteras missa matchen. Pa Konate sägs dessutom få förnyat förtroende på vänsterbacksplatsen, om vi ska gå efter den startelva som tränat ihop på veckans träningar.

Fokus på hörnmarknaden

Om vi nu går över till vårt speltips väljer vi att fokusera på någonting helt annat än utgången i matchen. Det här kan i ärlighetens namn gå precis hur som helst och nyckelfrågorna i matchen är i våra ögon två till antalet. Hur pass motiverade är Malmö FF, med tanke på den viktiga matchen på tisdag? Kan IFK Norrköping hantera pressen när allting ska avgöras i en enda match?

Vårt fokus kommer istället att ligga på hörnmarknaden. Det här är två offensivt inriktade lag och vi kan inte tänka oss någonting annat än att de fortsätter att skapa många hörnor. På hemmaplan skapar Malmö FF i stort sett alltid runt 10 hörnor per match, medan IFK Norrköping med sin offensiva grundinställning och sitt starka kantspel alltid skapar hörnor – hemma som borta.

Vi tror att det blir åka av redan i första halvlek och vårt första speltips blir därför över 5 hörnor i den första halvleken till 1,98 gånger pengarna hos Bet365 (nya kunder får 1 000 kr bonus här). Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem hörnor.

Det finns en överhängande risk att den andra halvleken blir än mer offensiv, när något av lagen desperat måste jaga mål. Det finns egentligen inget resultat, bortsett från 3-0 till något av lagen, som skulle kunna få stopp på offensiven i matchen. Därför spelar vi över 11,5 mål till 2,50 gånger pengarna hos Unibet (nya kunder får 1 000 kr bonus här). Det kommer att regna hörnor i den här matchen, vi kan inte tänka oss någonting annat.

Speltips:

Speltips:  Speltips 1: Över 5 hörnor i första halvlek
Speltips 2: Över 11,5 hörnor i matchen
Odds:  1,98 / 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus) , Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:00, lördag 31/10
TV:   tvfyra logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö FF  2,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
IFK Norrköping  2,65 bwin logo
Över 2,5 mål  1,70 mybet logo
Under 2,5 mål  2,35 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: