Speltips, Malmö – Red Bull Salzburg 5/8: Dubbla spel från returen

Spelbloggare Publicerat: 5 augusti 2015

Svenskhoppet i Champions League, Malmö FF, är i en prekär situation efter 0-2-förlusten i det inledande mötet av två mot Red Bull Salzburg. Dubbla spel blir det från vår sida, det ena till 11,0 och det andra till 1,91x. 

Förra fixade de biffen trots rejäl uppförsbacke efter det första mötet i Champions League-kvalet mot Salzburg – nu är situationen ännu värre; 1-2 är istället 0-2. Då vann man hemmamötet med tre mål mot noll, men är Malmö lika bra just nu?

Och svaret är – självklart inte. Skåningarna haltar i Allsvenskan, har varken samma stabilitet eller spets. Glöden, den är som borta. Malmö mår inte bra för tillfället; känslan är att spelarna inte verkar vilja dra åt samma håll och exempelvis Guillermo Molins, som varit en av de mest framträdande tidigare, har uttryckt sitt missnöje med brist på speltid.

Men med tanke på att det var i just den tredje kvalrundan som dessa möttes, är det svårt att inte föra tankarna tillbaka till fjolåret; en kväll där hela MFF-familjen kom samman, en kväll där man gjorde det omöjliga, en kväll som lade upp för att man sedan skulle nå gruppspelet.

Malmös chanser är inte speciellt stora, men runt 10% sannolikhet att lösa det här bör de ändå ha. Därför investeras en mindre insats i att de ska avancera vidare till play off-rundan till fina 11,0x, vilket erbjuds av Bet365. Flera andra konkurrenter är under tvåsiffrigt och vissa runt sex gånger pengarna för spelet.

Sämre skulle det inte heller smaka om Salzburgs storstjärna Soriano missar matchen… Hans status är just nu osäker.

Linan passerad i 3/3

Men huvudobjektet plockas från hörnmarknaden där samma spelbolag dukar löjligt stora värdesiffror. Här ska Malmö framåt, styra och ställa. Så enkelt är det. Lär bli en liknande matchbild från i fjol; man hade inte extremt mycket boll, men satsade allt i anfallssekvenserna – och det gav ju också resultat.

Talar för en – hörnfest? Ja, det vill jag mena. Det kommer förmodligen svänga rejält och uppstå situationer i båda straffområdena i större utsträckning än vad det kanske hade gjort i en ”vanlig” seriematch.

Hörnlinan är på 10,5 och den har blivit passerad i alla de tre spelade inbördesmatcherna – dessutom med marginal. Förra veckan hamnade siffran på 13.

Hade jag själv varit oddssättare, hade jag höjt linan en siffra – här får vi 1,91x för överspelet. Detta kan jämföras med Unibet som vänder på favoritskapet och bara betalar 1,76x för samma spel. Skruvar upp insatsen här.

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor
Malmö avancera vidare
Odds: 1,91 / 11,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, onsdag 5/8
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö 3,10 bwin logo
Oavgjort 3,55 unibet logo
Salzburg 2,35 mybet logo
Över 2,5 mål 1,83 comeon logo
Under 2,5 mål 2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: