Speltips, Malmö Redhawks – Brynäs IF 24/11: SHL-torsdag igen

Simon Pålsson Publicerat: 23 november 2016

Det är torsdag och närmast full omgång i SHL – precis som vanligt. Den här gången fokuserar vi på den spännande matchen mellan Malmö Redhawks och formstarka Brynäs IF, som hoppas fortsätta sitt segertåg.

En fullspäckad SHL-torsdag står på schemat och vårt fokus hamnar direkt på matchen mellan Malmö Redhawks och Brynäs IF, två lag som befinner sig relativt långt ifrån varandra rent formmässigt.

Hemmalaget, som inledde säsongen i minst sagt imponerande stil, har tappat rejält i slagkraft på sistone och har haft en väldigt tung period de sista veckorna. Inför den här matchen har skåningarna bara två vinster på sina nio senaste matcher.

Det som var Malmös styrka redan förra säsongen – det offensiva spelet – är den stora felande länken just nu. Laget har på dessa sju förluster aldrig lyckats göra mer än ett mål i en match. Däri ligger såklart en stor del av förklaringen till den risiga resultatraden.

Vad som är intressant är dock att skåningarna sällan förlorar särskilt stort och att den defensiva delen av spelet fortfarande finns där. Det är med andra ord ingen panikstämning ännu, men det krävs en rejäl uppryckning rent offensivt. I skrivande stund ligger Malmö på fjärdeplatsen, blott fem poäng före Luleå fem placeringar längre ner i tabellen. Det börjar brinna i knutarna, helt enkelt.

Brynäs IF har visat stark hemmaform

Om de sista veckorna varit tunga för Malmö Redhawks är verkligheten en annan för Brynäs IF, som tar resan ner till den skånska huvudstaden med fem vinster på sina sex senaste matcher. Därtill har laget ett väldigt starkt defensivt facit på sistone, med ynka åtta insläppta mål på de här sex matcherna. Det är starkt.

Vad som är tydligt är dock hur pass mycket starkare Brynäs är på hemmaplan. På bortaplan har laget förlorat mot både Linköping och HV71 på sistone. Den enda bortasegern den senaste månaden har kommit mot tokjumbon Leksands IF. Det säger trots allt en del.

Vår känsla är att det här är två lag som i nuläget har sin absoluta styrka i den mer defensiva delen av spelet. Båda lagen är relativt bra på att hålla ner siffrorna, helt enkelt. Brynäs – som får ses som det offensivt mer spetsiga laget just nu – är dessutom klart klenare på bortaplan. Därför känns ett underspel nära till hands. Under 5 mål asian handicap (ordinarie tid) spelas till 1,81 gånger pengarna hos Redbet (unik bonus på 2 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 24/11
TV:   cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: