Speltips, Malmö Redhawks – HV71 8/12: Målspel från Malmö Arena

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2016

Fokus hamnar på den intressanta drabbningen mellan Malmö Redhawks och HV71 i SHL. Bortalaget jagar revansch efter förlusten mot skåningarna för en dryg vecka sedan.

Det kryllar av SHL-matcher den här torsdagen, precis som vi har gjort oss vana vid. Fokus den här gången hamnar på det intressanta mötet i Skåne, där hemmalaget Malmö Redhawks får besök av HV71.

Det här är två lag som ofta bjuder upp till fin dans när de drabbar samman. Inte sällan får vi se riktiga smällkarameller till matcher, med många mål och ett frejdigt spel. Den här gången är förhoppningen att vi upplever något liknande.

Gästerna kommer nämligen till matchen med fin form. Fem vinster på de sex senaste matcherna vittnar om att laget fått upp farten igen efter en lite knackigare period. Den enda förlusten de senaste veckorna har kommit mot just Malmö Redhawks, även då nere i Skåne. Den förlustmatchen slutade 4-3 till hemmalaget. Nu känns det som att det är hög tid för revansch.

Ett skakigt hemmalag

Faktum är att Malmö haft en tung period på sistone, med ynka två vinster på sina åtta senaste matcher. En av de här segrarna kom alltså mot HV71, men annars är det tunnsått med tre- och tvåpoängare. Skåningarna har helt enkelt tappat betänkligt gentemot under säsongsinledningen då laget radade upp seger efter seger.

Hockeypsykologiskt sett får vi sällan se ett lag slå samma lag två gånger inom loppet av en vecka, speciellt inte när laget i fråga är mer formsvaga än sina motståndare. Det talar starkt för HV71 här. Tänk på att gästerna nu kommer till samma is, samma arena och samma publik som för några dagar sedan. Det blir ingen överraskning och de kan därmed antas vara mer mentalt förberedda den här gången.

Det talar också för HV71.

Martin Thörnberg missar matchen för gästernas del då han nu förbereder sig för operation. Det är ett avbräck som bortalaget kan hantera. Hur matchtruppen ser ut hos hemmalaget är mer oklart.

– Ja, vi har fortsatt lite skavanker i laget, som vi haft under en tid. Därför får vi ta ut laguppställning först under matchdagen, säger Jesper Mattsson till klubbens officiella hemsida.

Vår känsla är att bortalaget har goda möjligheter att göra avtryck i den här matchen. Därför spelar vi HV71 över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 2,10 gånger pengarna hos Betway (1 000 kr bonus). Det känns överraskande högt.

Speltips:

Speltips:  HV71 över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 8/12
TV:   cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: