Speltips, Malmö Redhawks – Rögle BK 14/11: Skånederbyt i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 13 november 2016

Att Skånederby nummer två för säsongen skulle bli lika galet som den första skånska drabbningen är väl att hoppas på för mycket? Den känslan har åtminstone vi inför måndagens möte mellan Malmö Redhawks och Rögle BK.

Säsongens första Skånederby blev en smällkaramell av en annan dignitet än vad vi hade väntat oss. Malmö Redhawks åkte upp till Ängelholm och fick med sig en seger hem till södra Skåne. Resultatet? 6-7.

Att Skånederby nummer två skulle kunna leva upp till det första känns inte helt sannolikt faktiskt. Där och då var lagen – speciellt Malmö Redhawks – väldigt formstarka. Den här gången har vi svårt att se att lagen skulle hamna i samma fälla igen. Säga vad man vill om resultatet 6-7, men det tyder åtminstone inte på något vidare försvarsspel från endera lag.

Efter att ha inlett säsongen i en rasande takt har formen så sakteliga tynat bort för Malmö Redhawks. Just nu har laget fem förluster på de sju senaste matcherna. Det har gjort att skåningarna halkat ner något i tabellen, men de ligger fortsatt stabilt på slutspelsplats. Rögle BK är dock en motståndare som ska besegras, åtminstone om toppambitionerna är intakta.

En reaktion på det första derbyt

Att det första Skånederbyt blev så oerhört målrikt lär inte gå obemärkt förbi i matchuppladdningen inför derby nummer två. Det är helt enkelt inte okej att släppa in så många mål. Den matchbild som präglade det första Skånederbyt gav också en minst sagt oberäknelig match, något lagen helst undviker den här gången.

Vi väntar oss faktiskt en reaktion här. Om det första mötet blev väldigt målrikt tror vi på raka motsatsen här. Den lite risiga formen i båda läger talar också för ett sådant faktum. Malmö Redhawks har spelat fint försvarsspel i sina senaste matcher och lär vakta sin kasse framgångsrikt även här. Rögle BK är helt enkelt inte giftiga nog för att röra om i grytan totalt.

Våra pengar hamnar på under 5,5 mål till 1,78 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor). Det känns extra bra med tanke på att Rögle BK bara gjort ett mål på 120 minuter ishockey.

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 14/11
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: