Speltips, Malmö Redhawks – Skellefteå AIK 11/12: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2016

Söndagen bjuder på en SHL-match, den mellan Malmö Redhawks och Skellefteå AIK i Malmö Arena. Spelbloggare.se har hittat ett speltips långt över dubbla degen inför matchen.

Här är det tal om underskattning från spelbolagens sida.

Vår fasta övertygelse inför söndagens enda SHL-match, den mellan Malmö Redhawks och Skellefteå AIK, är att spelbolagen är lite väl pessimistiskt inställda till hemmalagets chanser.

Visst, Malmö har tappat i kraft under den andra halvan av säsongsinledningen, men 4-0-segern hemma mot HV71 senast vittnar ändå om att det finns en hel del att bygga på hos skåningarna. På hemmaplan är laget dessutom erkänt starka. Tolv gjorda mål på de fyra senaste hemmamatcherna ger ett snitt på tre gjorda mål per hemmamatch – trots att formen alltså varit kass. Det finns ändå en styrka att syna närmare där.

Hemmalaget har förmågan att göra skada

Om vi kikar på bortalaget går det att se att Skellefteå inte riktigt har fått upp fart än. Vi är många som väntar på den stora klättringen. Inför matchen mot Luleå senast hade laget visserligen fyra raka vinster, men derbyförlusten på hemmaplan bekräftade uppfattningen om att Skellefteå ännu inte är på samma nivå som tidigare säsonger.

Att då åka ner till Malmö för ett tufft möte med Redhawks är inte lätt. Hos vissa spelbolag ger den raka tvåan bara 1,92 – men i vår värld är det betydligt mer öppet.

På hemmaplan vet vi om att Malmö är att räkna med, inte minst målmässigt. Den defensiva delen av spelet har varit skakig till och från, men offensivt sett finns det kvalité som alltid har förmågan att göra avtryck i matcherna. 4-0-vinsten mot HV71 senast ger förmodligen laget en extra boost, en boost vi tror kan bli viktig här.

Hos Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel) ger Malmö Redhawks över 2,5 mål (inklusive förlängning) hela 2,40 gånger pengarna. Känslan är att en målrik historia kan vänta runt hörnet och då bör hemmalaget ha närmare 50% chans att trycka in tre puckar. 2,40 är hur som helst för högt och spelas.

 

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  16:00, söndag 11/12
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: