Speltips, Malmö – Rögle 16/2: Skånederby med blytunga poäng i potten

Emil Jakobsson Publicerat: 15 februari 2015
Malmö - Rögle 16 februari 2015
Foto: Bildbyrån

En match från Hockeyallsvenskan under måndagen och inte vilken match som helst. Skånederbyt mellan Malmö och Rögle är alltid heta drabbningar och som extra krydda är det otroligt viktiga poäng som står på spel.

Som vanligt är det väldigt jämnt i Hockeyallsvenskan. Karlskrona toppar med 85 poäng men jagas av Västerås på samma poäng, Malmö två poäng bakom och Rögle sex poäng bakom. Med tanke på att minst två lag från Hockeyallsvenskan är garanterade en plats i SHL nästa säsong är det otroligt viktigt att få en så bra placering som möjligt för att underlätta resan mot SHL.

Malmö vann det senaste derbyt i mitten av december på bortaplan med 4-3 efter straffar och de vann även senaste derbyt hemma i Malmö, då med 3-1. Men det brukar vara jämnt och tätt mellan lagen, förra säsongen vann de till exempel tre matcher var mot varandra när vi räknar in kvalserien.

Malmö föll med 5-3 borta mot Timrå nu senast och det finns verkligen frågetecken runt deras form. De har förlorat fem av deras tio senaste vilket är en kraftig försämring jämfört med tidigare under säsongen.

Inte ens hemma i deras egen borg har de fått med sig nog med poäng under denna period, de har förlorat tre av deras fem senaste hemmamatcherna. Bland annat kom Asplöven ner till Malmö här för drygt två veckor sen och tog med sig två poäng hem.

Betydligt svagare på bortaplan

Rögle har däremot en uppåtgående trend just nu. De slog serietvåan Västerås med 5-4 efter straffar nu senast och har vunnit tre raka och fem av de sex senaste. Däremot är de betydligt svagare på bortaplan. De har vunnit sju raka hemmamatcher men bara en av de sju senaste bortamatcherna.

Spelet för dagen blir över 4,5 mål som visserligen bara betalar 1,75 men de flesta bolagen rör sig runt 1,65 och Nordicbet är nere på 1,57 för spelet. Vi anser att spelet borde ligga runt 1,6-1,65 så vi synar gärna Ladbrokes på oddset 1,75. Saknar ni konto hos Ladbrokes bjuder de på ett bonusspel värt 1 000 kr här.

Hela 16 av Malmös 23 hemmamatcher den här säsongen har gått över 4,5 mål. Malmös senaste match hade som sagt åtta mål och deras sju senaste matcher har snittat hela 6,71 mål.

För Rögle blev det som sagt hela nio mål i deras senaste match och deras sju senaste matcher har snittat 6,42 mål per match.

Ser vi till inbördes möten blev det som sagt 4-3 nu senast och sex av de sju senaste matcherna mellan lagen har gått över 4,5 mål.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö 1,87 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,25 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Rögle 3,7 nordicbet logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 2,25 nordicbet logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,75 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Måndag 16/2 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo