Speltips, Malmö – Skellefteå 30/10: Back to back i helgen

Simon Pålsson Publicerat: 30 oktober 2015

Det blir fredagshockey från SHL när Malmö får besök av Skellefteå. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Malmö Redhawks och Skellefteå AIK drabbar samman två gånger på två dagar den här helgen, så kallat back to back. För hemmalagets del handlar det om att återfå det mod som ser ut att ha försvunnit på sistone, medan Skellefteå hoppas ta två komfortabla segrar.

Som stad och hockeyklubb har Malmö fina förutsättningar att lyckas, men lagbygget är ännu inte riktigt redo för SHL. Det har varit tydligt under säsongen, då laget bara vunnit fyra av sina 14 spelade matcher. Det håller inte riktigt i längden.

Efter att ha spelat fin offensiv hockey i inledningen av säsongen har det på sistone sett mer mörkt ut för Malmö. Mot HV71 förlorade de till exempel ett möte back to back med 10-3 sett över två matcher. Det finns med andra ord en hel del kvar att jobba på.

Skellefteå alltid svårspelade

Nu kommer alltid svårspelade Skellefteå AIK på besök och det är troligen inte hur Malmö helst följer upp en negativ trend. Visserligen vann skåningarna med 3-1 borta mot Örebro senast, men i övrigt har det varit mycket tungt på sistone, allra främst mot lagen som får klassas som de lite starkare i serien. Linköping (7-1 hemma), HV71 (10-3 över två möten) och Färjestad (3-2 hemma) har varit matcher som alla slutat med förluster.

Gästerna å sin sida är inne i ett fint stim med åtta segrar på sina nio senaste matcher. Spelet är inte fullt så sprudlande som de senaste säsongerna, men laget ser ut att få fler och fler bitar att falla på plats. Väl till slutspelet kan vi nog räkna med Skellefteå på allvar.

Med två poäng upp till Linköping och hela elva upp till serieledande Frölunda kan vi anta att de mer än gärna plockar två komfortabla segrar mot Malmö för att visa att de är att räkna med. Till fredagens match är dessutom lagkaptenen Jimmie Ericsson tillbaka i laget. Ett minst sagt välkommet tillskott.

Vi håller helt enkelt Skellefteå som klara favoriter i det här mötet. Därför tycker vi att 1,78 gånger pengarna på den raka tvåan hos Betway är bra betalt och det blir vårt SHL-spel under fredagen.

 

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinna (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (500 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 30/10
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö Redhawks  4,15 betsson logo
Oavgjort  4,80 comeon logo
Skellefteå AIK  1,78 betway logo
Över 4,5 mål  1,68 betway logo
Under 4,5 mål  2,28 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: