Speltips, Malmö – Skellefteå 4/2: Dags för revansch

Simon Pålsson Publicerat: 3 februari 2016

Serieledande Skellefteå AIK tar sig hela vägen ner till Skåne för att försöka ta ytterligare en bortaseger. Kan Malmö Redhawks streta emot eller blir det en ensidig historia?

Efter ett par veckors osäkerhet från Frölundas sida har nu Skellefteå AIK seglat upp som ensamma serieledare i SHL-tabellen. Visserligen har laget bara tre poäng mer än göteborgarna, men det finns mycket prestige i att ligga i topp av tabellen.

Skellefteå har också snubblat sig fram lite på sistone och faktiskt förlorat hälften av sina åtta senaste matcher. Det är anmärkningsvärt många sett till hela säsongen. Senast, borta mot Växjö, såg man dock ruskigt starka ut igen och kunde åka hem med en 5-2-seger i bagaget.

Nu väntar en andra match på kort tid mot Malmö Redhawks, ett lag som serieledarna sannerligen vill slå. Skåningarna lyckades nämligen vinna det förra mötet mellan lagen, 2-1 uppe i Skellefteå. Därför kan vi garantera att Skellefteå är ute efter revansch nu.

Risig form på skåningarna

Trots den fina skalpen borta mot Skellefteå förra veckan är Malmö inne i en minst sagt risig trend. En vinst på de sju senaste matcherna och stora problem att hålla tätt bakåt gör att laget tappar allt mer i tabellen.

Laget har, tack och lov för deras del, fortfarande åtta poäng ner till nästjumboplatsen och ser ut att slippa kvala för att hålla sig kvar i SHL. Det har ju sagts förr, men kan sägas igen: ge skåningarna ett par säsonger och de kan nog bli att räkna med, såvida de håller sig kvar vill säga.

Nu får laget hur som helst besök av ett revanschsuget och starkt Skellefteå, som troligen tänker gå stenhårt för ännu en bortaseger. Senast lagen möttes i Malmö Arena vände Skellefteå ett 3-0-underläge till seger 4-3 i den sista perioden. Vi tror inte att det blir fullt så tight den här gången, men vår övertygelse är att Skellefteå blir för svåra för Malmö. Därför spelar vi den raka tvåan, Skelleteå vinna under ordinarie tid, till 1,77 gånger pengarna hos Betrally.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 4/2
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö Redhawks  4,00 nordicbet logo
Oavgjort  4,70 betrally logo
Skellefteå AIK  1,75 betway logo
Över 4,5 mål  1,71 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,17 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: