Speltips, Malmö – Sundsvall 25/7: Fullt fokus på hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 24 juli 2015

Fem nya spelare ryktas ta plats i hemmaelvan i mötet Malmö FF mot GIF Sundsvall. Vi har dessutom hittat ett fint speltips inför matchen.

Den allsvenska säsongen är avklarad till dryga hälften och nu återstår 14 rafflande omgångar där allting ska avgöras. Fjolårsmästarna Malmö FF och nykomligen Sundsvall har båda haft en säsong som lämnat en del övrigt att önska, men än finns det alltså nog med tid för att reparera skadorna.

Att hemmalaget gäller som tokstora favoriter inför matchen känns naturligt av flera anledningar. Trots att spelet minst sagt sett knackigt ut de sista månaderna är man ett betydligt starkare lag än Sundsvall, vilket man inte minst visade i premiären där skåningarna slog just Sundsvall med 4-1 trots en man mindre.

Malmö FF själva hymlar inte med målsättningen inför matchen; här måste man ta tre poäng. Om chansen på guldjubel ska finnas kvar måste skåningarna vinna och både Tobias Sana och nyförvärvet Nikola Djurdjic är i intervjuer på MFF.se tydliga med att man räknar med vinst i matchen.

Fem nyförvärv in i startelvan – kan det lossna?

Spelarkarusellen i Malmö FF har gått på högvarv under sommaren och klubben har gjort klart med inte mindre än fem nyförvärv. Nu rapporteras samtliga nyförvärv vara spelklara och enligt rykten förväntas samtliga fem nyförvärv starta matchen för skåningarna. Det må medföra en del risker, men vi kan garanterat räkna med ett lag fullpumpat med energi.

Sundsvall däremot harvar omkring i botten av tabellen och har därtill en jobbig trend med åtta raka allsvenska matcher utan vinst. Det är inte konstigt att man hamnat i den prekära sits man sitter i med sådana siffror och dessvärre för norrlänningarnas del tror vi att det blir lite väl tufft mot Malmö FF.

Malmö FF är, som tidigare nämnt, på väg tillbaka från en lite risig form och har en startelva med nyförvärv som förmodligen kommer att skynda på processen. Sundsvall är också ett lag som passar MFF väldigt bra. Med fem nya spelare in i laget har skåningarna också fördelen att man stärker flera lagdelar. Målvakten Johan Wiland med mittlåset Kari Arnason och Caravalho framför sig stärker defensiven, medan nyförvärven Vladimir Rodic och Nikola Djurdjic adderar minst en ny dimension till anfallsspelet.

Ja, som ni hör tror vi att Malmö FF vinner den här matchen tämligen enkelt. Matchen ligger dessutom perfekt rent mentalt och i stort sett alla komponenter för en komfortabel seger finns på plats. Vi tror att MFF kommer att gå framåt i vanlig ordning och Sundsvall kommer helt enkelt inte orka stå emot. Därför spelar vi Malmö FF -1,5 till 1,95 gånger pengarna hos bet365. 2-0 är vår gissning. För övrigt är 2,62 gånger pengarna på under 2,5 mål i matchen på tok för högt. Det kan vi nämna som en liten bonus.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF -1,5 (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 25/7
TV:    cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö FF  1,35 redbet logo
Oavgjort  5,50 redbet logo
GIF Sundsvall  10,50 redbet logo
Över 2,5 mål  1,53 ladbrokes logo
Under 2,5 mål  2,62 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: