Speltips, Malmö – Växjö 22/11: Det kan bli en riktig söndagsfest

Simon Pålsson Publicerat: 22 november 2015

De regerande mästarna åker till Skåne och Malmö Arena. Nu är frågan om Malmö Redhawks har styrka nog att hota Växjö Lakers?

Söndagens enda match i SHL spelas mellan Malmö Redhawks och de regerande mästarna Växjö Lakers. Bara av att läsa namnen på lagen får vi en ganska stark magkänsla om att det här är en match med väldigt fina förutsättningar till att bli målrik.

Malmö är nykomlingarna som haft det otroligt tufft så här långt, men som samtidigt sprattlar till med fina prestationer då och då. Främst är det offensiven som fungerar för skåningarna, men dessvärre släpper de in på tok för många mål för att ta så många poäng som de troligen hade önskat.

Efter 19 spelade matcher laget skrapat ihop 19 poäng och placerar sig därmed på 12:e plats i tabellen. Det innebär bland annat att de har sju poäng upp till en potentiell slutspelsplats. Det är inte kört på långa vägar, men det krävs en betydligt större stabilitet för att så ska bli fallet. Laget har släppt in hela 61 mål. Det är över tre mål per match.

Växjö Lakers på gång

Precis som förra säsongen har Växjö Lakers inlett säsongen lite trevande, men under den sista halvan av inledningen har laget visat att de faktiskt kommer att bli att räkna med. Dubbelsegrar mot både Linköping och Brynäs, bortaseger mot Skellefteå och en kross av Färjestad vittnar om att laget besitter mycket kvalité.

Nio vinster på de elva matcherna är ett imponerande facit. Om den här trenden fortsätter kommer laget att klättra ytterligare i tabellen. I skrivande stund ligger de regerande mästarna på plats nummer sex, men kan i händelse av en seger segla upp som fyra i tabellen.

Bortamatchen mot Malmö är ingen lätt historia, inte för något lag. Skåningarna lägger inga fingrar emellan och går ofta full fart i både spel och dueller. Det leder till en öppen matchbild och inte sällan får vi se många mål i Malmö Arena.

Det är något vi tror passar gästerna bra och vi tror att ett spelskickligt Växjö Lakers kommer att trivas med mycket ytor. Därför spelar vi Växjö Lakers över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,72 hos Ladbrokes. Det är inte alls säkert att det räcker till seger, men vi tror att laget kommer att näta ett par gånger om. Septembers möte mellan lagen slutade för övrigt 4-3 till Växjö.

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:15, söndag 22/11
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö Redhawks  3,40 ladbrokes logo
Oavgjort  4,40 betrally logo
Växjö Lakers  2,00 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,67 titanbet logo
Under 4,5 mål  2,35 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: