Speltips, Malmö – Zalgiris Vilnius 15/7: Får vi ännu en klassisk kvalsommar?

Simon Pålsson Publicerat: 15 juli 2015

Alla minns vi förra årets dundersuccé, när Malmö FF tog sig hela vägen till Champions League. Nu börjar 2015 års resa med samma mål.

2014 var sannerligen ett fantastiskt år för Malmö Fotbollförening. Inte nog med att klubben tog sitt andra raka SM-guld, man tog sig också hela vägen till den finaste av fotbollsturneringar på klubblagsnivå. Det var inte heller på vilket sätt som helst som man lyckades ta sig till Champions League.

Kvalresan kantades av flera minnesvärda matcher, där upphämtningarna mot Sparta Prag och Red Bull Salzburg sticker ut ur mängden.

Under onsdagskvällen inleds detta års motsvarande resa och första kvalmotstånd är litauiska Zalgiris Vilnius. Malmö FF kommer till dubbelmötet, där den första matchen spelas hemma i Malmö, med en minst sagt tveksam form. Efter det allsvenska sommaruppehållet har man två raka poängtapp och därtill har spelet hackat betänkligt för skåningarna.

Blir det en repris av förra årets resa?

Det finns nog många svenskar som hoppas på att Malmö FF gör om bragden från förra året och tar sig till Champions League även i år. Men då krävs att man, precis som förra året, trappar upp när kvalsommaren blir som allra mest intensiv.

Förra året lottades man mot färöiska Ventspils i första kvalomgången och det var en seger som satt hårt inne. Första mötet slutade mållöst på Malmö Stadion och frågan är nu om vi får se en liknande historia i år? Det finns faktiskt en hel del saker som pekar på just det.

Först och främst bör nämnas att Zalgiris Vilnius är ett bättre lag än förra årets motstånd Ventspils. Det kommer att krävas mer av Malmö FF den här gången. Därtill är skåningarna inne i en klart negativ trend och formen från inledningen av säsongen är som bortblåst. Avslutningsvis har man en historia av att tråckla sig förbi lite sämre motstånd och snarare spela bättre mot starkare lag.

Spelbolagen dukar upp höga odds

Vi tror, som ni kanske förstått, att Zalgiris Vilnius kommer att ställa till problem för de regerande svenska mästarna. Spelbolagen är inne på ett helt annat spår och tror på en enkel hemmaseger. Därför får vi fantastiska 1,81 gånger pengarna på Zalgiris Vilnius +2 asian handicap. Det innebär att vi vinner vid X2 samt uddamålsvinst för MFF, samt att vi får pengarna tillbaka vid seger med två mål. Det känns som ett klokt spel, inte minst med tanke på att hemmalaget har historiskt svårt att vinna komforabelt i den här typen av matcher.

Avslutningsvis bör nämnas att MFF har stora avstängnings- och skadebekymmer inför matchen. Adu, Helander och Erik Johansson missar matchen. Det gör att mittbackspar för dagen förmodas bli ungtuppen Franz Brorsson och Rasmus Bengtsson eller Oscar Lewicki. Franz Brorsson, 19 år gammal, har för övrigt ännu inte spelat allsvensk fotboll och får ses som ett oprövat kort. Det talar bara mer för vårt spel.

Att bortasegern då ger hela 14,50 gånger pengarna hos RedBet är på tok för högt och kan också spelas med en TV-peng för den neutrala åskådaren. Vi håller oss dock till vårt speltips som känns bra nog.

Speltips:

Speltips:  Zalgiris Vilnius +2 asian handicap
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 15/7
TV / Stream:    viasatfotboll logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö FF  1,25 mybet logo
Oavgjort  6,50 betsafe logo
Zalgiris Vilnius  14,50 redbet logo
Över 2,5 mål  1,58 redbet logo
Under 2,5 mål  2,55 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: