Speltips, Manchester City – Arsenal 18/1: Värde på kortmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 17 januari 2015
man city arsenal 18/1
Foto: Bildbyrån

Söndagen innebär kvalitativ fotboll i mängder, men det absolut hetaste mötet – det bjuder Manchester City och Arsenal på. Vi tycker att ett bolag gjort en blunder på kortmarknaden och satsar pengarna innan oddset sänks. 

Det handlar om Chelsea och Manchester City i kampen om förstaplatsen. De förstnämnda har ett litet försprång, men då det bara är ett glapp på två pinnar mellan lagen är toppstriden alltjämt helt öppen.

Trots att City tog ledningen borta mot Everton nu senast i den 74:a minuten fick de bara en poäng med sig från Goodison Park. Ett tapp som säkert sitter kvar lite huvudet, men å andra sidan var det lagets 14:e raka förlustfria match. Starkt!

Själva prestationerna har dock inte varit speciellt vassa de senaste veckorna, i alla fall inte defensivt. Mål har släppts in i fem raka matcher efter en period på fyra raka utan baklängesmål. Mot ett offensivt starkt Arsenal gäller det att täta till bakåt.

Båda lagen saknar flera viktiga spelare. Citys Touré och Bony är borta, då de spelar i Afrikanska Mästerskapen med Elfenbenskusten. Sedan saknas också skadade Nasri och Dzeko, som dras med småbekymmer, är osäker.

Arsenal har, som alltid, en handfull spelare på skadelistan. För att nämna några; Debuchy, Welbeck, Gibbs och Chambers.

Gunners har ändå, trots skadeproblemen, lyckats plocka en del fina resultat. Sex av de åtta senaste matcherna har vunnits, en slutat oavgjort och med förlust. De har haft en del problem defensivt, men nu har nollan hållits i 180 raka minuter, i matcherna mot Hull (2-0) och Stoke (3-0).

Flest gula i sju raka inbördesmöten

1×2-marknaden tycker jag att bolagen täckt väl. Spelvärdet hittas inte där, utan på kortmarknaden, som nämnt.

Vad som skiljer City från de flesta topplagen är att de i snitt faktiskt drar på sig fler kort än sina motståndare – på såväl hemma- som bortaplan. För Arsenal är det tvärtom. Därmed ser vi oddset på 2,85x att City drabbas av flest ostskivor som helt ologiskt, en brutal felräkning.

Att City dessutom dragit på sig flest gula i de sju senaste inbördesmötena får oss inte att tveka mer på spelet, direkt.

Skulle bli extremt förvånad om vi inte får se ett rejält oddsdropp under matchdagen. Ser själv spelvärde ner till runt 2,2. Bara att kliva in med andra ord.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Manchester City 1,83 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,00 bwin logo 250 kr
Arsenal 4,50 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,57 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Manchester City
Odds: 2,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:00, 18/1
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson