Speltips, Manchester City – Chelsea 16/8: Försvarsbussen ställs upp?

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2015

Årets hittills största toppfajt väntar i Premier League. Mästarna Chelsea besöker titelaspiranten Manchester City på Etihad Stadium och trots att bådas premiärer vart målrika – tror vi att det kan bli ont om den målvaran här. 

Fjolårstvåan mot -ettan. Det är allt annat än säkert att det är någon av dessa två som kommer få höja pokalen i slutet av spelåret, men Chelsea är i alla fall stora favoriter och City den näst största. Anser själv att oddssättarna höjer bägge lagen lite väl – men det indikerar i alla fall på vilken toppfajt detta är.

Manchester Citys första 90 serieminuter lovar mycket inför framtiden. 3-0 skrevs vinstsiffrorna mot West Bromwich – på bortaplan. Bara att höja på hatten, för det där var en kalasprestation. Klart svårare motstånd nu dock. Kan man hålla nivån uppe trots det?

Om Citys premiär var fantastisk, var Chelseas motsatsen. Trots att man ledde två gånger om, hade en man mer i nästan halva matchen – fick man bara 2-2 hemma mot Swansea. Inte så att ”svanarna” är en dålig motståndare, men på Stamford Bridge ska den typen av matcher bara vinnas om det ska bli på tal om ännu en PL-titel. Inför matchen stod den raka ettan i runt 1,40x och det visar på vilket stort misslyckande premiären faktiskt var.

Innermittfältarna Fernando och Fabian Delph är alltjämt out för City och Gaël Clichy ska testas närmare avspark. Sergio Agüero, som fick lämna premiären efter cirka 30 spelade minuter med en skada, ska vara med i truppen – om han är redo för 90 minuter är en annan sak. Chelseas Oscar, som var en av målskyttarna mot Swansea, åkte på en skada i veckan och står just nu som ett frågetecken. Keepern Thibaut Courtois blev ju utvisad senast och får därför stå över den här matchen. Asmir Begovic är dock en stark ersättare och ska kunna göra jobbet väl.

Försvarsbussen – upp

Både offensiva och defensiva avbräck åt båda håll, alltså. Skulle Agüero och Oscar nu inte kunna spela från start är det dock tveklöst att de offensiva är tyngre än de defensiva.

Och jag är faktiskt inne på att det blir målsnålt här. Chelsea fick inte alls till försvarsspelet mot Swansea medan City lämnade offensiva besked, men att dra för stora växlar av premiärmatcherna blir ofta missvisande.

Chelsea är egentligen extremt försvarsstarka; bara 32 mål släpptes in på 38 matcher i fjol – minst i serien. Sedan vet vi hur José Mourinho vill få matchbilderna mot toppkonkurrenter – bussen ska ställas upp och man ska framförallt kontra. Chanserna kommer bli svårskapta för ett City som väntas vara spelförande och känslan är att oddssättarna pushat upp siffrorna lite för mycket på underspelen efter premiärerna.

De fyra senaste inbördesmötena har alla krupit under 2,5 mål och det ska även denna ha stora möjligheter till att göra. Underspelet synas till 1,85x hos Mybet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 16/8
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 2,17 williamhill logo
Oavgjort 3,55 unibet logo
Chelsea 3,93 nordicbet logo
Över 2,5 mål 2,02 redbet logo
Under 2,5 mål 1,85 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: