Speltips Manchester City – Liverpool 16/4: Semifinal i FA-cupen

Martin Efvergren Publicerat: 16 april 2022

Manchester City och Liverpool drabbar samman i semifinalen av FA-cupen. Matchen spelas lördagen den 16 april 2022 med avspark kl 16.30 på Wembley Stadium.

Manchester City – Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mindre än en vecka har gått sedan senast. Nu ställs, säsongens två främsta i Premier League, Manchester City och Liverpool mot varandra på nytt och den här gången är det semifinal i FA-cupen på Wembley som det gäller.

Att Manchester City och Liverpool är Englands två bästa lag råder det ingen diskussion om. Kanske är de även världens två bästa lag, det återstår att se. Klart är i alla fall att båda lagen i veckan kunde säkra sina semifinalplatser även i Champions League.

Manchester City åkte till Madrid och återigen blev det en tät och intensiv tillställning i mötet mot Atletico Madrid. Man City hade 1-0 att gå på och var det bättre laget i båda mötena. Matchen i onsdags förblev emellertid mållös.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Spelschemat är nu väldigt tätt för båda de här lagen och Liverpool har därmed en fördel. Dels eftersom de spelade sitt andra möte mot Benfica i CL på hemmaplan. Dels eftersom Jurgen Klopp valde att rotera sin startelva då spelare som Salah, Mané, Van Dijk och Thiago inte startade i onsdags.

När Manchester City och Liverpool möttes i Manchester i söndags blev det som väntat en fartfylld och högklassig tillställning. Hemmalaget hade ett visst grepp om händelserna men Liverpool var effektiva och matchen slutade 2-2. Samma resultat blev det när lagen möttes på Anfield i oktober.

Att döma av förra helgens möte är det viss fördel Man City, men förutsättningarna jämnas nu ut då den här matchen spelas på neutral mark. Därtill bör Liverpool kunna mönstra en mer utvilad startelva. Klopp ser också ut att kunna mönstra sin starkaste elva medan Kevin de Bruyne är ett osäkert kort för Manchester City.

Pep Guardiolas manskap gäller trots detta som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett spel på att Man City vinner ger omkring 2.60 gånger insatsen.

Även om båda lagen lär vara en aning slitna räknar jag med att de återigen kommer att bjuda på stor fotbollsunderhållning av högsta klass. Skulle matchen gå till förlängning är det fördel Liverpool med tanke på att de bör vara fräschare, men utgången är oviss och små marginaler lär fälla avgörande.

Båda mötena den här säsongen har slutat 2-2 och jag finner anledning att tro att även den här matchbilden kommer bli av det öppnare slaget. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål till 1.75 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:30, lördag 16 april 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: