Speltips, Manchester City – Southampton 24/5: Fixar The Saints en Europaplats?

Emil Jakobsson Publicerat: 23 maj 2015

Manchester City har inget att spela för när de under söndagen avslutar säsongen men gästande Southampton har allt att spela för. Om de vinner och resultaten går deras väg kan de knipa en Europaplats inför nästa säsong.

Här tidigare under säsongen hängde Southampton på riktigt bra i toppen men under 2015 har de tappat allt mer och mer och de ligger inför den sista omgången sjua. Men de har chans på en Europaplats men då måste de vinna och hålla tummarna för att Tottenham och Liverpool förlorar sina matcher, i så fall kan de klättra upp till en femteplats.

Southampton kommer med en imponerande 6-1-demolering av Aston Villa i ryggen men innan det hade de en tung period med fyra förluster, en oavgjord och bara en seger. På bortaplan har spelet verkligen inte fungerat och de har förlroat fyra raka och har sex raka matcher utan seger. Senaste bortasegern kom den 7 februari mot nedflyttnnigsklara QPR.

Faktum är att Southampton bara gjort tre mål på deras sex senaste bortamatcher trots att fem av de sex lagen de mött under denna period ligger efter dem i tabellen. Nu senast föll de till exempel med 2-0 borta mot Leicester City.

Även om Manchester City inte har något att spela för lär de vilja avsluta snyggt när matchen spelas inför deras egna fans hemma på Etihad Stadium. De har samtidigt avslutat säsongen starkt och har fem raka segrar i ryggen, ytterligare en seger här och de kan satsa vidare mot nästa säsong med en positiv vind i ryggen.

Hemma på Etihad har de fem raka segrar med målskillnaden 16-2 så hemmaformen är det inte heller några problem med.

När lagen möttes tidigare under säsongen vann City med 3-0 på bortaplan och senaste hemmamötet mot Southampton vann City med 4-1.

Öppen matchbild att vänta?

På skadefronten saknar City bara Nasri samtidigt som Souhtampton kommer sakna Schneiderlin, Forster, Mayuka och Rodriguez.

Även om Southampton egentligen har mest att spela för tror jag även att City verkligen vill vinna här. De kom tvåa i ligan och vann inte en enda titel. De vill inte avsluta säsongen med en ny förlust på hemmaplan utan vill förlänga segersviten till sex raka och ta ny sats mot nästa säsong med en skön känsla i gruppen.

Samtidigt är de nästan ruskigt formstarka just nu och i kombination med hur usla Southampton varit på bortaplan ser jag inte hur gästerna ska kunna skrälla här.

Däremot ser jag inte det bästa spelvärdet i den raka ettan utan testar Manchester City vinner och över 2,5 mål vilket drar upp oddset till 2,02 hos Redbet vilket kan jämföras med 1,87 för samma spel hos ComeOn. Saknar ni konto hos Redbet ger de alla våra läsare en unik bonus, istället för deras vanliga €50 får ni 1 200 kronor bonus via denna länk.

City har som sagt radat upp segrarna och gjort en hel del mål på vägen. Samtidigt måste Southampton flytta upp spelet och kan inte gå för en poäng här vilket givetvis kommer öppna upp matchen direkt från start. Om City sedan tar ledningen måste Southampton satsa ännu mer offensivt och över 2,5 mål känns inte som att det ska vara några problem att lösa med tanke på förutsättningarna.

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner och över 2,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 24/5 kl 16:00
TV / Stream:  viasatxtra logoviaplay logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,62 williamhill logo
Oavgjort 4,5 titanbet logo
 Southampton 6,0 mybet logo
Över 2,5 mål 1,49 redbet logo
Under 2,5 mål 2,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: