Speltips, Manchester City – West Bromwich 21/3: Serietvåan mållösa i två raka matcher

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2015

man city west brom 21/3Ett Manchester City som jobbar för att hitta tillbaka till formen tar emot ett av seriens sämsta bortalag i West Bromwich. Till skillnaden från spelbolagen ser vi en stor en stor möjlighet att det blir målsnålt på Etihad Stadium – underspel!

Ute ur Champions League och gående på knäna i Premier League, ja, det ser inte bra ut för Manchester City just nu. Fyra av de fem senaste matcherna har förlorats (dock två av dem mot Barcelona) och mål har inte gjorts på två raka – mot det nämnda motståndet samt Burnley. Sergio Agüero, som slåss om skytteligaledningen, har fallit ner i en formdipp; inte målat sedan månad tillbaka och missade bland annat en straffspark i veckans CL-match.

Titeln är med största sannolikhet körd och strax under i tabellen jagar främst Arsenal, Manchester United och Liverpool – som alla tre kammar in trea på trea, vecka efter vecka. Skulle faktiskt inte bli förvånad om City till och med missar CL-platserna. Formen måste hittas snarast.

Glädjande är dock att hela truppen är fit, vilket man är ensamma om i av alla lagen i serien. Men som nämnt, formproblem på flera spelare. En som däremot briljerar är är keepern Joe Hart; i matchen mot Barcelona var han, enligt undertecknad, tillsammans med Leo Messi bäst på planen med ett flertal fantastiska parader som höll City kvar ända till slutet.

Bortamatcherna snittar ynka 1,8~ mål

West Bromwich håller helt okej, väntad, nivå. Är en bit ner i tabellen, men utan större risk att trilla ur serien. Formen, i alla fall på hemmaplan, är fantastisk, men borta har två matcher i följd – båda mot Aston Villa – förlorats. Innan dess, två kryss efter varandra.

Anmärkningsvärt är att deras bortamatcher endast snittar 1,8~ mål, nio har gjorts och 17 släppts in på 14 matcher. Här på Etihad Stadium kommer man backa hemåt med nära på fullt manskap och satsa på enstaka omställningsmöjligheter. Att de blir mållösa känns som troligaste, sett till statistiken och väntad matchbild, och City som har anfallsbekymmer lär inte få proppen ur.

Visst, man har vissa defensiva avbräck – men inte speciellt betydande sådana. Tror man kan hålla försvarsmuren hyfsat tät. Tycker att oddsen på över-/undermarknaden är missvisande och orättvist satta.

City har tre raka matcher under tre mål och tre av West Bromwich fem senaste matcher har slutat likadant. Under 2,5 mål tas med en mindre insats till 2,36 gånger pengarna hos Betsafe.

1/2-0 är mitt tips.

Testat Titanbet än? Titanbet har nyligen släppt en svensk version av sin sida. Nya kunder från Sverige får 1 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Manchester City 1,33 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 5,80 betsson logo 1 000 kr
West Bromwich 11,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,36 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,66 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,36 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 13:45, 21/3
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson