Speltips, Manchester City – West Ham 19/4: Felsatt hörnlina

Spelbloggare Publicerat: 18 april 2015

man city west brom 21/3Manuel Pellegrini coachar Manchester City med kniven mot strupen efter en längre period av usla resultat och när West Ham United kommer på besök till Etihad Stadium är en trea det enda som gäller. På oddsfronten faller valet på ett hörnspel.

Från titelrace jämsides med Chelsea, har Manchester City sjunkit till fjärdeplatsen och det är större sannolikhet att man faller ytterligare, jämfört än att studsa tillbaka – baserat på form och avstånd till lagen ovan och nedan.

Jo, hur ser det egentligen ut i storklubben? Sex av de åtta senaste matcherna har slutat i förlust och för exakt en vecka sedan var lokalrivalen tillika toppkonkurrenten Manchester United två siffror för stora på Old Trafford när siffrorna skrevs 4-2. Sedan dess har krisrubriker prytt media och pressen på Manuel Pellegrini ökar alltjämt i rasande fart.

Bättre ser det knappast ut med tanke på alla skadorna; Wilfried Bony, Stevan Jovetic, Vincent Kompany, Gaël Clichy och James Milner – spelare som alla brukar vara ordinarie eller sniffar på en startplats. Tuffa besked, kanske framförallt med just Kompanys frånvaro.

West Ham har en liknande utvecklingskurva som sina motståndare, där man varit med i kampen om Europabiljetterna – och trillat ner till en anonym mittenplats, tack vare dåliga resultat från efter nyår. Känns som att man är på sin – normala nivå just nu och bara flaxade första månaderna av spelåret.

Bara en av de 11 senaste matcherna har vunnits – mot Sunderland för en månad sedan – och förra veckan fick man bara 1-1 hemma mot Stoke, trots att man ledde ända in på den femte stopptidsminuten. Men som ordspråket lyder; tur förtjänar man – och de senaste månadernas prestationer har varit usla.

Det är tunt på anfallsfronten för West Ham, då både Diafra Sakho och Andy Caroll är out. Därtill är försvararen James Tomkins skadad.

West Ham löser hörnlinan

Självfallet ska Manchester City stora vara oddsfavoriter, men att 1×2-marknaden är lite obalanserad råder det ingen tvekan om. Den raka tvåan finns till 12,50 och oavgjorda resultatet till 6,55x. Finner värde i båda valen och de spelen kan jag med gott samvete rekommendera – men blir inte vårat speltips från Etihad Stadium, utan det finner vi på hörnmarknaden.

West Ham är ett av de mest hörnglada lagen på resande fot med ett snitt på 6,3 skapade per match. Manchester City släpper till 3,7x i snitt på hemmaplan. Av den statistiken att tyda, hade jag satt ut West Hams hörnlina på 4,5 och haft oddsen runt fifty-fifty för över-/underspelet.

Om City, som det mesta tyder på, får in ett hyfsat tidigt ledningsmål, då förstår jag inte hur linan ska understigas. Även om det står oavgjort borde man fortfarande ha en toppmöjlighet att lösa den. Tycker faktiskt att oddssättarna är helt fel ute här.

West Ham över 3,5 hörnor blir mitt spel till 1,87x hos Bwin. Öppna ett konto hos dem och erhåll 250 kr i välkomstbonus.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Manchester City 1,29 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 6,55 nordicbet logo 1 000 kr
West Ham 12,50 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,75 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,50 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: West Ham över 3,5 hörnor
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 14:30, 19/4
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson