Speltips Manchester United – Aston Villa 10/1: FA-cupen

Martin Efvergren Publicerat: 10 januari 2022

Manchester United och Aston Villa drabbar samman direkt i båda lagens första match i FA-cupen. Matchen spelas måndagen den 10 januari 2022 med avspark kl 20:55.

Manchester United – Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Smekmånaden för Ralf Rangnick i Manchester United verkar vara över. Om man tidigare kunde peka på att han faktiskt var obesegrad som manager för klubben så är det argumentet inte längre giltigt.

För i måndags svarade man på nytt för en ganska blek insats då man föll hemma mot Wolverhampton i Premier League. Bortalaget gjorde ett rättvist segermål i slutskedet av matchen och det hela slutade alltså 1-0 till Wolves.

Man vann visserligen med 3-1 mot Burnley i matchen dessförinnan, men totalt sett har Rangnicks tillträde inte inneburit något spelmässigt lyft. I synnerhet inte vad gäller det offensiva spelet.

Men nu är det alltså FA-cupen som gäller och direkt i den första matchen ställs man mot Premier League-motstånd i form av Aston Villa.

Aston Villa fick en omedelbart positiv effekt av sitt tränarbyte då Steven Gerrard tog över rodret i mitten av november. Han och laget vann de två första matcherna, men därefter har man haft ett ganska svårt spelschema där man förlorat mot de tre topplagen Manchester City, Chelsea och Liverpool.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett framåtlutat Man United

Aston Villa ligger för närvarande på en 13:e plats i Premier League efter att ha tagit 22 poäng på 19 matcher.

Precis som för Rangnick kan man väl säga att även Gerrards smekmånad är över. Aston Villa kommer nu till det här mötet med två raka förluster. Senast föll man med 2-1 borta mot Brentford och dessförinnan med 3-1 hemma mot Chelsea.

Aston Villa och Manchester United ställs nu mot varandra för andra gången den här säsongen. Senast de möttes var i den sjätte omgången av ligaspelet i slutet av september. Dean Smiths Aston Villa besegrade då Ole Gunnar Solskjaers Man United med 1-0 på Old Trafford. Det blev då en rejält dramatisk avslutning där Konse gjorde 1-0 i den 88:e minuten och Fernandes missade en straff på tilläggstid.

Rangnick har varit tydlig med att han primärt har velat förbättra Manchester Uniteds defensiv. Det har han lyckats ganska väl om vi ser till att man släppt in färre mål under hans ledning. Men efter att ha gått mållösa mot Wolves senast lär fokus inför den här matchen vara anfallsspelet.

Jag tror att vi kommer vi se ett bättre och mer framåtlutat Manchester United i den här matchen. Sedan Gerrard tog över Aston Villa har de gjort mål i sju av åtta matcher.

Sammantaget gör detta att jag finner anledning att tro på en ganska öppen matchbild. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.83 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:55, måndag 10 december 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: