Speltips, Manchester United – Club Brugge 18/8: Försiktig matchbild att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 18 augusti 2015

Play-off till Champions League står för dörren och i år får vi följa flera storklubbars öde. Manchester United lottades att möta Club Brugge och inleder hemma på Old Trafford.

Efter att ha missat Champions League förra säsongen är Manchester United äntligen, för deras del, tillbaka i europeisk fotbolls finrum. För att nå gruppspelet krävs dock att man besegrar belgiska Club Brugge i play-off och även fall det inte var den svåraste möjliga motståndaren är det ingen dans på rosor.

Club Brugge är nämligen ett bra organiserat lag och rider lite på den medvind som finns inom belgisk fotboll nu och som tagit fram en rad stora spelare, exempelvis Vincent Kompany, Eden Hazard och Christian Benteke. Nu spelar visserligen ingen av dessa i Club Brugge, men belgisk fotboll är bevisligen på gång.

Manchester United i ett avgörande play-off är dock allt annat än en drömlottning för Club Brugge. Trots att den engelska storklubben inte är vad man en gång var finns det betydligt trevligare uppdrag att ställas inför. Manchester United har inlett säsongen strålande, med två raka uddamålssegrar. Spelet har varit allt annat än publikfrieri, men tre poäng är som bekant det väsentliga, speciellt i inledningen av säsongen.

Matchbilden känns uppenbar på förhand

Trots att Manchester United imponerat under inledningen av säsongen tror vi att man kommer dominera den här matchen, åtminstone sett till bollinnehav.

Precis som vanligt i kvalsammanhang gäller det att få med sig ett bra resultat från den första matchen och det vore dåligt för båda lagen att släppa in mål. Hemmalaget vill inte låta Club Brugge ha med sig några bortamål hem till Belgien, medan Club Brugge vill hålla tätt för att säkerställa ett så bra utgångsläge som möjligt.

Precis som vanligt i den första av två kvalmatcher tror vi därför att vi får se ett ganska återhållsamt spel, med två lag som vill minimera risker och ett bortalag som inte skäms för att krypa hem i banan.

Med detta i åtanke känns det smått otroligt att vi får hela 2,25 gånger pengarna för under 2,5 mål i matchen hos Unibet. Det är helt enkelt ett för högt odds och vi tror att spelbolagen överskattar hemmalagets offensiv, samtidigt som man generellt sett underskattar gästerna.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål i matchen
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 18/8
TV:   viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester United  1,30 williamhill logo
Oavgjort  6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Club Brugge  11,50 unibet logo
Över 2,5 mål  1,69 redbet logo
Under 2,5 mål  2,25 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: