Speltips Marketa Vondrousova – Madison Keys 6/9: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 6 september 2023

Tjeckiskan Marketa Vondrousova ställs mot hemmaspelaren Madison Keys i kvartsfinalen av US Open 2023. Matchen spelas onsdag den 6 september med start från kl 18:00 svensk tid.

Marketa Vondrousova – Madison Keys

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Marketa Vondrousova gick in i US Open som världsnia, vilket är hennes högsta notering hittills i karriären. Den 24-åriga tjeckiskan har ett par fina månader bakom sig och det går med lätthet att påstå att hon är i sitt livs form.

I juli gick hon och vann Wimbledon och därefter har hon fortsatt att göra det bra även på hardcourt. I US Open har hon hittills bara tappat ett set och det var efter tiebreak i första set mot Peyton Stearns i måndags. Därefter kom Vondrousova tillbaka och vann de två efterföljande med 6-3, 6-2. I omgången dessförinnan vann hon tämligen enkelt mot den 20-rankade Ekaterina Alexandrova.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Keys är knapp favorit

Madison Keys har som bäst varit världssjua, men den noteringen är från 2016. I dagsläget är den 28-åriga amerikanskan rankad som nummer 17 i världen.

Här i US Open har Keys sett ut att trivas och det inte minst i måndags då hon stod för en mycket fin insats i mötet mot världstrean Jessica Pegula. Något oväntat kunde en felfri Madison Keys vinna med 6-1, 6-3. I omgången dessförinnan gick hon en tuffare fight mot Liudmila Samsonova. Där föll Keys i första set, men reste sig sedan och vann de övriga två seten relativt klart.

Marketa Vondrousova och Madison Keys har inte mötts tidigare och förutsättningarna inför den här matchen är jämna. Hos spelbolagen gäller emellertid Keys som knapp favorit till ett odds omkring 1.80 som vinnare.

Vondrousova har inte tagit lika tunga skalper som Keys i den här turneringen, men Wimbledon-titeln har förstås höjt hennes status och självförtroende. Att Keys är knapp favorit känns rimligt, men jag tror att det här kommer att bli en jämn batalj. Mitt spel blir att det kommer spelas över 2.5 set till 2.41 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 set
Odds: 2.41
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, onsdag 6 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+