Speltips Marocko – Ghana 10/1: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 10 januari 2022

De båda gruppfavoriterna Marocko och Ghana ställs mot varandra i den första matchen i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas måndagen den 10 januari 2022 med avspark kl 17:00.

Marocko – Ghana

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Man har tvingats att skjuta upp de afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun två gånger om, men nu är turneringen äntligen igång. Turneringens andra dag bjuder på ett toppmöte mellan Marocko och Ghana som båda ses som outsiders till att gå hela vägen. Några toppfavoriter är de dock inte.

Marocko har emellertid en fin svit bakom sig. De föll visserligen efter straffar mot Algeriet i Arab Cup som spelades i december. Dessförinnan hade man en svit på tolv raka segrar.

I VM-kvalet som spelats det gångna året har man gått rent i sin grupp. Man vann samtliga sex matcher i en grupp som även bestod av Sudan, Guinea och Guinea-Bissau. Marocko var där relativt överlägsna och deras målskillnad blev totalt 20-1.

Ghana har för gemensamt med Marocko att de också förlorade mot Algeriet i sin senaste match. De möttes i en träningsmatch i onsdags där algerierna vann med 3-0.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikare än förväntat

Precis som Marocko så vann även Ghana sin grupp i VM-kvalet. Det blev dock en betydligt jämnare historia då man slutade på samma poäng som Sydafrika, men vann gruppen tack vare fler gjorda mål.

Serben Milovan Rajevac leder detta Ghana sedan september förra året och han förfogar över ett lag med en hel spetskvalitet. Bland annat i form av bröderna Ayew och Arsenals mittfältskugge Thomas Partey.

Det är ändå Marocko som gäller som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att Marocko vinner ger omkring dubbla insatsen tillbaka. Därtill lutar spelbolagen tydligt åt att det här kommer att bli en målsnål historia. Ett spel på under 2.5 mål ger till exempel endast cirka 1.43 gånger pengarna.

Marocko har under ordinarie tid endast släppt in två mål på sina 16 senaste matcher. Bland annat besegrade man just Ghana med 1-0 i en träningsmatch i somras.

Med ett sådant facit är det förstås rimligt att Marocko gäller som favoriter inför det här mötet. Samtidigt har Ghana spets framåt som borde kunna ge utdelning. Bäst spelvärde finner jag trots allt i att det bör kunna bli ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 2 mål (asian handicap) till hela 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian)
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00, måndag 10 december 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: