Speltips Marocko – Komorerna 14/1: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 14 januari 2022

Marocko är stora favoriter inför mötet mot Komorerna i den andra rundan av gruppspelet i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas fredagen den 14 januari 2022 med avspark kl 17:00.

Marocko – Komorerna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Marocko och Ghana var på förhand de stora favoriterna i de afrikanska mästerskapens grupp C. Därför var det något av drömstart som Marocko fick då man besegrade huvudkonkurrenten Ghana i den första gruppspelsmatchen i måndags.

Som i princip alla matcher som hittills spelats i den här turneringen blev det en jämn batalj mellan Marocko och Ghana. De förstnämnda lyckades dock få med sig alla tre poängen efter att Sofiane Boufal avgjort matchen med sitt 1-0-mål i den 83:e minuten.

På den ö-grupp som utgör Komorerna är invånarantalet färre än en miljon och med de förutsättningarna är man förstås en stor underdog i detta mästerskap. Bäst möjligheter till poäng ansågs man ha mot Gabon i den första matchen. Man kämpade väl men någon poäng blev det dock inte då man föll med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål av gaboneserna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ytor kan uppstå i slutskedet

Hos spelbolagen gäller Marocko som klara favoriter inför det här mötet. Ett rakt spel på marockanerna ger endast omkring 1.23 gånger insatsen.

Marocko har högklassiga spelare som bland andra Hakimi och Saiss och ser vi till fotbollsnationerna i stort borde det vara klasskillnad mellan de här lagen. Samtidigt har, i princip, alla matcher i den här turneringen varit jämna och senast de här länderna möttes var det också jämnt.

Marocko och Komorerna var i samma grupp i kvalet till de afrikanska mästerskapen som spelades under 2018. Marocko vann då det första mötet med 1-0 hemma medan matchen på Komorerna slutade 2-2.

Komorerna är bättre än vad man kanske kan tro, men mot ett Marocko med vind seglen efter segern mot Ghana tror jag man får det svårt. Framförallt är Marocko oerhört svåra att göra mål på. De har bara förlorat en av sina 28 senaste matcher och av sina 17 senaste matcher har man hållit nollan i 15.

Det här lär inte bli någon enkel match för Marocko, men man bör ändå ha goda chanser att vinna och därmed troligen säkra en slutspelsplats. Komorerna behöver ta poäng och då kan ytor öppnas upp mot slutet av matchen om Marocko har tagit ledningen. Därför finner jag anledning att tro att Marocko kommer vinna med mer än ett måls marginal och mitt spel blir Marocko -1.5 (asian handicap) till 1.89 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Marocko -1.5 (asian)
Odds: 1.89
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00, fredag 14 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: