Speltips Marseille – Montpellier 29/1: Coupe de France

Martin Efvergren Publicerat: 28 januari 2022

Ett formstarkt Olympique Marseille gästas av Montpellier i åttondelsfinalen av den franska cupen. Matchen spelas lördagen den 29 januari 2022 med avspark kl 21:00.

Marseille – Montpellier

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om vi räknar in alla tävlingar, Coupe de France, Europa League och Ligue 1 har Olympique de Marseille tagit sex segrar och två kryss på de åtta senaste matcherna. I lördags besegrade man Lens med 2-0 på bortaplan och man har därmed bra häng på andraplatsen i Ligue 1. Med en match mindre spelad än tvåan Nice ligger man två poäng efter.

Det är med andra ord ett formstarkt Olympique Marseille som kommer till den här åttondelsfinalen av den franska cupen, Coupe de France. Olympique har på vägen hit slagit ut två lag. Strax innan jul vann man utan att förta sig med 4-1 mot Cannet Rocheville och därefter slog man ut National 3-laget Chauvigny efter seger med 3-0 borta.

Montpellier HSC har också de svarat för en bra säsong så här långt. Efter 22 spelade ligamatcher har man tagit 34 poäng, vilket ger en sjätte plats i det jämna toppskiktet (bortsett från PSG) av Ligue 1.

I Coupe de France har Montpellier besegrat Andrezieux och Strasbourg för att ta sig till den här åttondelsfinalen. Båda de matcherna har man vunnit med 1-0.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Olympique Marseille

Olympique Marseille kommer alltså med en fin trend till det här mötet medan Montpellier har fått en något sämre start på det här året. De avslutade emellertid det gångna året starkt då man stod på sex raka segrar inför ligamötet mot Strasbourg för tre omgångar sedan.

I den matchen blev det förlust och det blev det även i den efterföljande hemma mot Troyes. I söndags kunde emellertid ta sig tillbaka på vinnarspåret då man besegrade Monaco med 3-2 efter att Mavididi avgjort matchen på tilläggstid.

Det här är det andra mötet mellan Olympique de Marseille och Montpellier den här säsongen. De ställdes senast mot varandra i premiären av Ligue 1 i början av augusti. Det blev en svängig tillställning som bortalaget OM till slut vann med 3-2 efter att ha vänt ett 2-0-underläge.

Med den matchen i minnet har Olympique Marseille eventuellt ett visst mentalt övertag inför den här matchen. Man gäller i alla fall som ganska klara favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på OM ges till ett odds omkring 1.52.

Det blev alltså en målrik och öppen tillställning när de här lagen senast möttes. Så har det dock generellt inte sett ut vad gäller Olympique Marseille. De är med sina 16 insläppta mål bäst i hela Ligue 1 i den kategorin.

Olympique Marseille är det målsnålaste laget i Ligue 1 medan Montpellier är ett av de målgladaste lagen i ligan. På så vis är det här är två lag med olika prägel.

OM har bara släppt in ett mål på sina fyra senaste matcher och jag tror att den defensiva organisation Jorge Sampaoli har satt kommer fälla avgörande i den här cupmatchen. Olympique är det någost starkare laget och bör ha goda chanser att vinna den här matchen. Mitt spel blir därför Olympique Marseille -1 (asian handicap) till 1.92 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Marseille -1 (asian)
Odds: 1.92
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, lördag 29 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: